Få 3 tilbud på din bilforsikring

Lad forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din bilforsikring, og spar på dine forsikringer. 

 • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
 • Spar penge - Få en billig bilforsikring
 • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade
Brugt af over 150.000 danskere

Få 3 gratis tilbud på din bilforsikring

Bilforsikringen er for de fleste en stor post i budgettet, og der er mange, der betaler alt meget for at forsikre deres bil. Derfor kan det betale sig, at undersøge markedet ved at indhente 3 gratis tilbud.

Bilforsikringen er oftest den dyreste forsikring, hvilket også gør den til et konkurrenceparameter for forsikringsselskaberne. Flere forsikringsselskaber sænker dermed priserne på bilforsikringen, når de skal kapre nye kunder og der kan derfor være mange penge at spare, ved at skifte til et billigere selskab. En undersøgelser fra bilisternes organisation FDM viser, at man i flere tilfælde kan halvere den årlige præmie.


Bilforsikring

Indhent 3 gratis tilbud på din bilforsikring, og find den bedste og billigste forsikring.

Hvilken type bilforsikring?

Ansvarsforsikring

Lad forsikringsportalen finde en billig ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder på andre bilister, samt deres genstande. Ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring til bilforsikringen

Kaskoforsikringen dækker, udover skader du forvolder på andre, også skader du forvolder på din egen bil. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig i Danmark

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og skal dermed altid tegnes, når du køber bil. Forsikringen dækker kun de skader, du påfører andre personer eller deres biler. Man kan dermed sige, at forsikringen er en basisdækning af de mest nødvendige skader. Den sikrer nemlig ikke skader du selv påfører din egen bil. Forsikringen er dog yderst vigtig, for hvis uheldet en dag skulle ske at du laver en stor skade på en anden bil, eller endnu værre på en person, så står du ikke med en kæmpe gæld resten af livet.

Ansvarsforsikringen er stort set ens blandt de danske forsikringsselskaber og er derfor let sammenlignelig. Det er dermed selvrisikoen, der har den største betydning for prisen. Jo lavere selvrisiko du som bilejer vælger, desto dyrere bliver din bilforsikring.

Kaskoforsikring

I modsætning til ansvarsforsikringen er denne bilforsikring ikke lovpligtig. Kaskoforsikringen dækker, udover ansvar, også de skader, der kan ske på din egen bil. Denne bilforsikring dækker eksempelvis parkeringsskader og skader i forbindelse med trafikuheld. Kaskoforsikringen dækker på alle tidspunkter – både når din bil holder stille, og når du kører i den. Dog dækker denne forsikring ikke, hvis du påfører bilen skader med vilje, ved grov uagtsomhed eller ved beruselse.

Mød vores brugere
Simon, 33 År, København Ø
Simon, 33 År, København Ø
"Jeg blev hurtigt kontaktet, og jeg kunne faktisk spare 50% på min bilforsikring."
Sparede 50% på Bilforsikringen

7 faktorer der påvirker din pris

Når du er på udkig efter en bilforsikring er der 7 faktorer, som påvirker din bilforsikring. Det er disse 7 faktorer, som forsikringsselskaberne kigger på, når de skal udregne din risikoprofil. Jo mindre risiko du udgør, desto billigere bliver din forsikring også. De 7 faktorer er:

 1. Dit valg af selvrisiko: Dit valg af selvrisiko er af betydning for prisen på din bilforsikring. Selvrisiko betyder hvor meget, at du selv skal betale af en skade – altså den risiko du selv påtager dig. En højere selvrisiko vil automatisk føre til en billigere bilforsikring. En lavere selvrisiko koster derved mere, men til gengæld dækker den også flere skader. Valget af selvrisiko kommer således an på, hvad der er vigtigst for dig som billist.

 2. Din anciennitet: Jo længere tid du har været i et selskab, jo billigere bliver prisen. Dette skyldes at det giver forsikringsselskabet en historik, hvori de kan se hvor godt eller dårligt du kører, og hvorvidt du laver skader eller ej. I de fleste tilfælde, kan du flytte din anciennitet med over i et nyt selskab.

 3. Biltype: Visse biler har statistisk set flere skader. Dette kan f.eks. være hurtige biler. Hvilken bil du har, kan derfor være med til at påvirke prisen på din forsikring.

 4. Din alder: Statistisk set, laver unge flere skader end ældre. Derfor er det ofte dyrt, at købe bilforsikring som ny og ung billist.

 5. Antal kørte km/året: Desto mere du kører om året, desto større er risikoen for, at du kommer ud fra et uheld. Antallet af kørte kilometer om året er derfor med til at bestemme prisen på din bil. Det er meget vigtigt at angive det rigtige antal, da du ved et eventuelt uheld, kun vil være dækket, hvis du har kørt indenfor det antal kilometer der står i dine forsikringspapirer.

 6. Tidligere skader: Din tidligere historik er med til at bestemme prisen. Har du lavet flere skader tidligere, så vurderer forsikringsselskaberne, at der er større risiko for, at du vil gøre det igen. Det er derfor altid godt at være skadesfri, når man er på udkig efter en ny forsikring.

 7. Din adresse: Din adresse påvirker også din pris, da det er vidt forskelligt, hvad risikoen for biluheld er, alt efter hvor man bor. Typisk sker der flere uheld i større byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Husk at tjekke op på prisen

Priserne ændrer sig dog også konstant og det er derfor værd, at tage sin bilforsikring til et serviceeftersyn. I en undersøgelse fra FDM viser det sig, at forsikringsselskaberne siden 2002 i gennemsnit har sat deres præmie op med 42%, på trods af, at erstatningsprocenterne er faldet med 8%. Der er dermed ingen tvivl om, at bilforsikringerne er en god forretning for forsikringsselskaberne. Med de høje indtjeninger, er der ekstra incitament for at presse sit forsikringsselskab og sammenligne sine forsikringer for at se, hvorvidt man snyder sig selv for en billig bilforsikring.


Tilvalgsdækninger

Du har flere muligheder for at udvide din bilforsikring således, at du og din bil er endnu bedre dækket ved skader. Blandt de mest almindelige tilvalgsdækninger er:


Bilforsikring til unge under 25

Som forsikringstager på bil har alderen stor betydning for prisen. Især for unge under 25, kan prisen være væsentlig højere, da unge mellem 18-25 år statistisk set er dem, der står for langt størstedelen af de danske færdselsuheld. Der er dog stadig et råd, der kan hjælpe dig med at få en billig forsikring, selvom du er ung:

 1. Start med at optjene anciennitet: Lad ikke dine forældre registrere bilen (forældrekøb). Dette er ulovligt og kan give store problemer den dag du kommer ud for en skade. Køb den i stedet i dit eget navn og glæd dog over, at du starter med at optjene anciennitet, så du fremover vil kunne få en billigere bilforsikring.

 2. Køb bil med tilhørende forsikring: Mange fabrikanter tilbyder fordelagtige tilbud med tilhørende forsikringer. Dette kan ofte være en fordel som ung billist.

 3. Køb ældre bil: Køb en ældre og billigere bil, og hold dig til ansvarsforsikringen. En kaskoforsikring koster nemlig kassen, når du endnu ikke har optjent anciennitet.

 4. Hold dig til en lille bil: Biltypen har betydning for prisen på din forsikring. Især som ung er der derfor mange penge at spare, hvis man ikke køber en bil med alt for mange hestekræfter. Vi anbefaler du finder en bil med under 75 HK.

 5. Bliv helkunde/totalkunde: Nogle forsikringsselskaber tilbyder fordelsprogrammer, hvor du kan starte med et X antal års anciennitet, hvis du også har andre forsikringer hos selskabet.

Bilforsikring i udlandet

Bilkort

Har du din bil med til udlandet når du skal på ferie, så dækker din ansvarsforsikring dig automatisk, hvis du laver en skade på en anden bil, person eller en persons genstande.

Har du en kaskoforsikring, så husk det røde kort når du er ude og rejse. Det røde kort er et bevis for, at du har en kaskoforsikring og hjælper dig, hvis du får brug for vejhjælp i udlandet. Det er ikke et krav at medbringe det røde kort, men det indeholder telefonnumre som er relevante, hvis du får brug for assistance i udlandet. Du kan få det røde kort på din mobil ved at sende en SMS med teksten RØDTKORT til 1272 (koster alm. sms takst), eller ved at hente Rødt Kort i iTunes Store eller i Android Market.

Kører du uden for EU, så skal du huske at have det grønne kort med. Det grønne kort er et bevis på, at du har en ansvarsforsikring på din bil.


Bilforsikring til elbil

Er du en af de heldige ejere, der har erhvervet dig en el-bil eller en hybridbil, så husk at få den forsikret. Heldigvis er forsikringerne til disse biler ikke lige så omkostningsfulde, som normale bilforsikringer, da forsikringsselskaberne har erfaret, at ejere af elbiler og hybridbiler udgør en lavere risiko. Elbiler er derfor ikke kun grønne, men også økonomisk attraktive. Totalomkostningerne er bare lavere på grund af forsikringspriserne, besparelserne til brændstof, samt de lave service- og driftomkostninger.


Veteranforsikring

veteranbilforsikring

Lige som med andre motorkøretøjer, kræver den danske lovgivning også den lovpligtige ansvarsforsikring, når du ejer en veteranforsikring. Som forsikringstager skal du dog være opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber kræver, at du har din veteranbil stående i garagen.

Udover ansvarsforsikringen, anbefaler vi også, at du anskaffer dig en vejhjælp til din veteran. For til trods for de ofte er vedligeholdt godt og står i en pæn tilstand, så er de ikke altid så driftsikre. Det er derfor værd at tage med i overvejelserne, når du skal indhente et tilbud til dit veterankøretøj.