Billig motorcykelforsikring

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din motorcykelforsikring, og spar på dine forsikringer.

  • Spar tid - udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - få en billig motorcykelforsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade
Brugt af over 250.000 danskere

Få 3 gratis tilbud på din MC forsikring

De fleste motorcykelejere kan nikke genkendende til, at det er fantastisk at køre på motorcykel – men også til den høje forsikringspræmie. Det kan dog være tilfældet, at du er en af dem, der betaler for meget for din motorcykelforsikring – undersøg markedet ved at indhente 3 forskellige tilbud hos Forsikringsportalen.

Nedenfor kan du læse om de forskellige typer af motorcykelforsikringer, samt hvilke tilvalgsforsikringer du kan vælge, hvis du ønsker at være ekstra godt dækket.


Indhent forsikringtilbud her

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Hvilken type motorcykelforsikring?

Som standard dækker de fleste forsikringsselskaber 9 kørselsmåneder. Det vil sige, at der i løbet af december, januar og februar kun er stilstandsdækning, hvis ikke man tegner en tilvalgsdækning til helårskørsel. Det er dog ikke kun kørselsperioden man skal tage højde for. Man skal også tage stilling til, hvor godt man ønsker at være dækket. Der er nemlig to forskellige typer af forsikringer, du kan tegne til din motorcykel. Der er ansvarsforsikringen, som er en lovpligtig forsikring i Danmark, samt kaskoforsikringen. Læs herunder hvordan du er dækket med de to forsikringstyper:

Ansvarsforsikring 
Du skal altid sørge for at tegne en ansvarsforsikring, hvis du ejer eller køber en motorcykel, da det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sit køretøj i Danmark. Denne forsikring dækker de skader, du eventuelt måtte påføre andre personer eller deres ting. Hos visse forsikringsselskaber skal du dog være fyldt 25 år før, at du kan tegne en motorcykelforsikring.

Kaskoforsikring 
Du kan vælge at udvide din motorcykelforsikring med en kaskoforsikring, der dækker ved tyveri, og hvis der sker skader på din egen motorcykel. Hvis du tager et lån til at betale din motorcykel, kan det også være et krav for långivers side, at du tegner en kaskoforsikring. Til trods for den forhøjede pris, kan der derfor være god grund til at tegne en kaskoforsikring.

Tilvalgsdækninger til din MC

Forsikringsselskaberne udbyder en række tilvalgsdækninger til motorcykler. Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvilke tilvalg de tilbyder, men de mest gængse er:

Vinterkørsel
Motorcykelforsikringen dækker som udgangspunkt kun kørsel i perioden 1. marts til 30. november. Ønsker du derfor af tage din motorcykel ud af garagen løbet af december, januar og februar, så skal du huske at tegne en tillægsforsikring til vinterkørsel (også kaldet helårskørsel). 

Få en billig tyverisikring på forsikringsportalen og spar på tyverisikringen

Tyveriforsikring
Dækker tyveri og skader på motorcyklen ved tyveriforsøg, røveri og ran. Ran er åbenlys tyveri, hvor motorcyklen bliver stjålet uden brug af trusler eller vold, og hvor tyveriet bliver bemærket af motorcyklistens ejer, eller af tilstedeværende i det øjeblik tyveriet foregår.

Førerulykkesforsikring
Giver dig erstatning ved dødsfald eller i tilfælde af invaliditet efter ulykke, i de tilfælde, hvor du ikke kan få erstatning andetsteds. F.eks. fra en ansvarsforsikring eller arbejdsskadeforsikring.

Ekstraudstyr
Har du ekstraudstyr for mere end 10.000 kr., så er det anbefalet at købe denne tilvalgsdækning. Den dækker det ekstra udstyr der er fastmonteret efter levering fra fabrikken.


Sådan beregnes prisen på din MC-forsikring

Når du er på udkig efter en motorcykelforsikring er der flere faktorer, som påvirker din prisen på forsikringen. Forsikringsselskaberne kigger på disse faktorer, for at udregne din risikoprofil. Jo mindre risiko du udgør, desto billigere bliver din forsikring også. Ved en motorcykelforsikring kigger forsikringsselskabet oftes på følgende faktorer:

Valg af selvrisiko
Dit valg af selvrisiko er af betydning for prisen på din motorcykelforsikring. Selvrisikoen angiver hvor meget som du selv skal betale ved en eventuel skade. En højere selvrisiko vil automatisk føre til en billigere motorcykelforsikring. En lavere selvrisiko koster dermed mindre, men til gengæld skal du også betale mere, hvis du kommer ud for et uheld.

Din anciennitet
Jo længere tid du har haft motorcykel eller været i et selskab, desto billigere bliver prisen på din MC-forsikring. Dette skyldes, at forsikringsselskaberne kigger på din historik, hvori de kan se hvor godt eller dårligt du kører. I mange tilfælde, vil du kunne flytte din anciennitet med over, hvis du skifter til et nyt forsikringsselskab.

Motorstørrelse
Prisen afhænger også af hvilken motorcykel du har, samt hvor mange kubik den har, da disse faktorer har indflydelse på risikoen for at du laver en skade. Prisen stiger, hvis den har mange hestekræfter, hvorimod du kan få en billigere forsikring, hvis du vælger en mindre aggressiv motorcykel.

Din alder
Alder kan have stor indflydelse på prisen på din motorcykelforsikring. Mange forsikringsselskaber giver rabat jo ældre man er. Ofte vil der også være meget at spare, hvis man er over 30 år når man tegner en MC-forsikring, da statistikken viser, at risikoen for uheld formindskes væsentligt.

Nyværdi
Prisen på din MC-forsikring afhænger også af hvor stor din motorcykels nyværdi/handelsværdi er. Med andre ord er der tale om, hvad motorcyklen er købt for. Dette har nemlig betydning for selskabet, hvis de ender med at skulle erstatte din MC.

Tidligere skader
Har du tidligere lavet lavet skader, så vurderer forsikringsselskaberne, at der er større risiko for det gentager sig. Det er derfor altid godt at være skadesfri, når man er på udkig efter en ny forsikring. Typisk kigger selskabernw på hvor mange skader du har haft indenfor de sidste 3 år.

Din adresse
Din adresse påvirker også din pris, da det er vidt forskelligt, hvad risikoen for motorcykeluheld er, alt efter hvor i Danmark du er boende. Typisk ses der mange flere uheld i større byer såsom København, Aarhus, Aalborg og Odense.


Personskader ved kørsel af MC

Det er desværre ikke uden risiko at køre på motorcykel. Du skal være opmærksom på, at hverken ansvars- eller kaskoforsikringen dækker personskader på dig selv. Derfor tilbyder en række forsikringsselskaber en førerulykkesforsikring som tilvalgsdækning. Hvis det pågældende selskab ikke gør det, kan du i stedet tegne en tilvalgsdækning til din ulykkesforsikring, der dækker kørsel på motorcykel.

Sæsonkørsel – kører du MC om vinteren?

De fleste bruger kun deres motorcykel om foråret, sommeren og efteråret, da sne, kulde og glatteveje ikke ligefrem skaber de bedste betingelser for at køre behageligt og sikkert på motorcykel. Heraf dækker motorcykelforsikringer som udgangspunkt også kun, når det er motorcykelsæson – i perioden 1. marts til og med 30. november. Det gør samtidig også forsikringen billigere, da risikoen for uheld er større i vintermånederne. Dog kan du vælge en tilvalgsdækning, der yderligere dækker dig i december, januar og februar, hvis du ikke kan holde fingrene fra din motorcykel trods kulden.

go to top