Bilforsikring - Indhent 3 tilbud

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din bilforsikring, og spar på dine forsikringer.

  • Spar tid - udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - få en billig bilforsikring
  • Spar penge - få en billig bilforsikring
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade

Få 3 gratis tilbud på din bilforsikring

Bilforsikringen er for de fleste en stor post i budgettet og der er mange, der betaler alt for meget for at forsikre deres bil. Derfor kan det godt betale sig, at undersøge markedet bl.a. ved at indhente 3 forskellige gratis tilbud på forsikring.

Bilforsikringen er ofte en af de dyrere forsikringer, hvilket også gør den til et konkurrenceparameter for forsikringsselskaberne. Flere forsikringsselskaber sænker priserne på bilforsikringen, når de skal kapre nye kunder og der kan derfor være mange penge at spare, ved at skifte til et billigere selskab. En undersøgelser fra bilisternes organisation FDM viser, at man i flere tilfælde kan halvere den årlige præmie.Hvilken type bilforsikring?

At finde den rigtige bilforsikring kan være lidt af en udfordring. Dækning og pris hænger dog meget godt sammen og det store spørgsmål er derfor oftest, hvor godt du ønsker at være dækket i tilfælde af et uheld. I den forbindelse findes der to typer for bilforsikringer, som du skal tage stilling til:

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder på andre bilister, samt deres genstande. Ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker, udover skader du forvolder på andre, også skader du forvolder på din egen bil. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig i Danmark

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og skal dermed altid tegnes, når du køber bil. Forsikringen dækker kun de skader, du påfører andre personer eller deres biler. Man kan dermed sige, at forsikringen er en basisdækning af de mest nødvendige skader. Den sikrer nemlig ikke skader du selv påfører din egen bil. Forsikringen er dog yderst vigtig, for hvis uheldet en dag skulle ske at du laver en stor skade på en anden bil, eller endnu værre på en person, så står du ikke med en kæmpe gæld resten af livet.

  • test
  • ggh

Ansvarsforsikringen er stort set ens blandt de danske forsikringsselskaber og er derfor let sammenlignelig. Det er dermed selvrisikoen, der har den største betydning for prisen. Jo lavere selvrisiko du som bilejer vælger, desto dyrere bliver din bilforsikring.

Kaskoforsikring

I modsætning til ansvarsforsikringen er denne bilforsikring ikke lovpligtig. Kaskoforsikringen dækker, udover ansvar, også de skader, der kan ske på din egen bil. Denne bilforsikring dækker eksempelvis parkeringsskader og skader i forbindelse med trafikuheld. Kaskoforsikringen dækker på alle tidspunkter – både når din bil holder stille, og når du kører i den. Dog dækker denne forsikring ikke, hvis du påfører bilen skader med vilje, ved grov uagtsomhed eller ved beruselse.

Mød vores brugere

Simon, 33 År, København Ø Jeg blev hurtigt kontaktet, og jeg kunne faktisk spare 50% på min bilforsikring.
Sparede 50% på Bilforsikringen

7 faktorer der påvirker din pris

Når du er på udkig efter en bilforsikring er der 7 faktorer, som påvirker din bilforsikring. Det er disse 7 faktorer, som forsikringsselskaberne kigger på, når de skal udregne din risikoprofil. Jo mindre risiko du udgør, desto billigere bliver din forsikring også. De 7 faktorer er:

Valg af selvrisiko

Selvrisiko betyder hvor meget, at du selv skal betale af en skade – altså den risiko du selv påtager dig. En højere selvrisiko vil automatisk føre til en billigere bilforsikring. En lavere selvrisiko koster derved mere, men til gengæld dækker den også flere skader.

Din anciennitet

Jo længere tid du har været i et selskab, jo billigere bliver prisen. Forsikringsselskaberne kan nemlig bruge din historik til at se hvordan du kører, og hvorvidt du laver skader. I de fleste tilfælde, kan du flytte din anciennitet med over i et nyt selskab.

Biltype

Visse biler har statistisk set flere skader. Dette kan f.eks. være hurtige biler. Motorstørrelse, bilmærke og bilmodel kan derfor være med til at påvirke prisen på din bilforsikring.

Din alder

Statistisk set, laver unge flere skader end ældre. Derfor er det ofte dyrt, at købe bilforsikring som ny og ung billist. Der ses oftest et stor fald i prisen, når man som billist er over 25 år.

Antal kørte km/året

Desto mere du kører om året, desto større er risikoen for, at du kommer ud fra et uheld. Antallet af kørte kilometer om året er derfor med til at bestemme prisen på din bil.

Tidligere skader

Din tidligere historik er med til at bestemme prisen. Har du lavet flere skader tidligere, så vurderer forsikringsselskaberne, at der er større risiko for, at du vil gøre det igen.

Din adresse

Din adresse påvirker også din pris, da det er vidt forskelligt, hvad risikoen for biluheld er, alt efter hvor man bor. Typisk sker der flere uheld i større byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Husk at tjekke op på prisen

Priserne ændrer sig dog også konstant og det er derfor værd, at tage sin bilforsikring til et serviceeftersyn. I en undersøgelse fra FDM viser det sig, at forsikringsselskaberne siden 2002 i gennemsnit har sat deres præmie op med 42%, på trods af, at erstatningsprocenterne er faldet med 8%. Der er dermed ingen tvivl om, at bilforsikringerne er en god forretning for forsikringsselskaberne. Med de høje indtjeninger, er der ekstra incitament for at presse sit forsikringsselskab og sammenligne sine forsikringer for at se, hvorvidt man snyder sig selv for en billig bilforsikring.


Tilvalgsdækninger

Du har flere muligheder for at udvide din bilforsikring således, at du og din bil er endnu bedre dækket ved skader. Blandt de mest almindelige tilvalgsdækninger er:

Førerforsikring

Forsikringen sikrer dig som fører, hvis du får en personskade ved et færdselsuheld. Du er dermed dækket som fører ved f.eks. solouheld, eller i situationer, hvor der ikke kan opnås erstatning fra skadesvolderens ansvarsforsikri

Glasforsikring:

Denne forsikring dækker skader på bilens spejle, ruder, lygter og soltag. Disse skader er også forsikret ved en kaskoforsikring, men i langt de fleste tilfælde, vil prisen for reparationen være billigere end selvrisikoen.

Friskadeforsikring:

Med en friskadeforsikring slipper du for at bekymre dig om din selvrisiko ved visse skader. F.eks. fra brand, tyveri, stenslag, nedstyrtende genstande eller påkørsel af vilde dyr.

Værdiforringelse

Hvis du kommer ud for, at din bil får en større skade, kan din bils handelsværdi nedsættes. Med en værdiforringelsesforsikring, vil du modtage et tilskud for udgiften til reparation, hvis din bil bliver skadet.

Ekstraudstyr

Har du ekstraudstyr for mere end 20.000 kr., så er det anbefalet at købe denne tilvalgsdækning. Den dækker det ekstra udstyr der er fastmonteret efter levering fra fabrikken.

Vejhjælp

Vejhjælp

Denne forsikring hjælper dig, hvis du ikke kan starte din bil, eller går i stå under kørslen. Du får hjælp til udbedring på stedes, hvis muligt, og ellers får du transport til dit hjem eller bilværksted.


Bilforsikring til unge under 25

Som forsikringstager på bil har alderen stor betydning for prisen. Især for unge under 25, kan prisen være væsentlig højere, da unge mellem 18-25 år statistisk set er dem, der står for langt størstedelen af de danske færdselsuheld. Der er dog stadig et råd, der kan hjælpe dig med at få en billig forsikring, selvom du er ung:

  1. Start med at optjene anciennitet: Lad ikke dine forældre registrere bilen (forældrekøb). Dette er ulovligt og kan give store problemer den dag du kommer ud for en skade. Køb den i stedet i dit eget navn og glæd dog over, at du starter med at optjene anciennitet, så du fremover vil kunne få en billigere bilforsikring.
  2. Køb bil med tilhørende forsikring: Mange fabrikanter tilbyder fordelagtige tilbud med tilhørende forsikringer. Dette kan ofte være en fordel som ung billist.
  3. Køb ældre bil: Køb en ældre og billigere bil, og hold dig til ansvarsforsikringen. En kaskoforsikring koster nemlig kassen, når du endnu ikke har optjent anciennitet.
  4. Hold dig til en lille bil: Biltypen har betydning for prisen på din forsikring. Især som ung er der derfor mange penge at spare, hvis man ikke køber en bil med alt for mange hestekræfter. Vi anbefaler du finder en bil med under 75 HK.
  5. Bliv helkunde/totalkunde: Nogle forsikringsselskaber tilbyder fordelsprogrammer, hvor du kan starte med et X antal års anciennitet, hvis du også har andre forsikringer hos selskabet. Andre selskaber tilbyder fordelagtige forsikringspriser på specifikke bilmærker

Bilforsikring i udlandet

Har du din bil med til udlandet når du skal på ferie, så dækker din ansvarsforsikring dig automatisk, hvis du laver en skade på en anden bil, person eller en persons genstande.

Har du en kaskoforsikring, så husk det røde kort når du er ude og rejse. Det røde kort er et bevis for, at du har en kaskoforsikring og hjælper dig, hvis du får brug for vejhjælp i udlandet. Det er ikke et krav at medbringe det røde kort, men det indeholder telefonnumre som er relevante, hvis du får brug for assistance i udlandet. Du kan få det røde kort på din mobil ved at sende en SMS med teksten RØDTKORT til 1272 (koster alm. sms takst), eller ved at hente Rødt Kort i iTunes Store eller i Android Market.

Kører du uden for EU, så skal du huske at have det grønne kort med. Det grønne kort er et bevis på, at du har en ansvarsforsikring på din bil.


Bilforsikring til elbil

Er du en af de heldige ejere, der har erhvervet dig en el-bil eller en hybridbil, så husk at få den forsikret. Heldigvis er forsikringerne til disse biler ikke lige så omkostningsfulde, som normale bilforsikringer, da forsikringsselskaberne har erfaret, at ejere af elbiler og hybridbiler udgør en lavere risiko. Elbiler er derfor ikke kun grønne, men også økonomisk attraktive. Totalomkostningerne er bare lavere på grund af forsikringspriserne, besparelserne til brændstof, samt de lave service- og driftomkostninger.


Veteranforsikring

Lige som med andre motorkøretøjer, kræver den danske lovgivning også den lovpligtige ansvarsforsikring, når du ejer en veteranforsikring. Som forsikringstager skal du dog være opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber kræver, at du har din veteranbil stående i garagen.

Udover ansvarsforsikringen, anbefaler vi også, at du anskaffer dig en vejhjælp til din veteran. For til trods for de ofte er vedligeholdt godt og står i en pæn tilstand, så er de ikke altid så driftsikre. Det er derfor værd at tage med i overvejelserne, når du skal indhente et tilbud til dit veterankøretøj.

go to top