Forsikringsskift - Så let er det

Forsikringsportalen.dk hjælper 1000'vis af danskere hver eneste måned med at skifte til en billigere forsikring.

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere forsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende 
Brugt af over 150.000 danskere

Så nemt skifter du forsikring

Forsikringsportalen

4 ud af 10 danskere tror fejlagtigt, at man kun kan skifte forsikring én gang om året. Sandheden er dog, at besværlige forsikringsskift er en myte. Læs mere her om, hvor nemt det er at skifte forsikring og hvad du bør være opmærksom på.


Skift med en måneds varsel

I Danmark kan man skifte forsikringsselskab med en måneds varsel. Mange selskaber tager et administrationsgebyr på omkring 50-75 DKK for et såkaldt ”hurtigt skifte”, hvor skiftet sker indenfor en måned. Hvis du opsiger dine forsikringer inden den årlige ’hovedforfaldsdato’, vil dit nuværende forsikringsselskab betale dig den overskydende forsikringspræmie tilbage helt automatisk.

Skift inden for det første år

Skifter du forsikringsselskab inden for det første år, så kan forsikringsselskabet derimod opkræve en højere gebyr. Dette ligger i langt de fleste selskaber på omkring 500-750 DKK og er lavet for, at forhindre ”forsikringsshoppere”, som skifter forsikring hver måned. 

Gratis skifte

Når du modtager kontrakten fra det nye forsikringsselskab, har du mulighed for at afkrydse, om du vil skifte med det samme, ved et såkaldt "hurtigt skifte", eller ved den årlige ’hovedforfaldsdato’, som fremgår af din forsikringspolice. Hvis du skifter mindst én måned inden hovedforfaldsdatoen, vil skiftet som udgangspunkt altid være gratis. Typisk vil administrationsgebyret for et ”hurtig skifte” dog være så lavt, at besparelse på forsikringsskiftet i langt de fleste tilfælde, gør det mest attraktivt at skifte med det samme.

Nemt at skifte forsikringsselskab

Mange forsikringstagere vælger ikke at skifte forsikring, da de tror det er besværligt, dyrt, eller tidskrævende. Sandheden er dog, at det er ingen af delene. Ved et forsikringsskifte, kan man give det nye forsikringsselskab fuldmagt til at opsige de gamle aftaler. Forsikringsselskabet klarer alt papirarbejdet for dig og du undgår dermed alt besværet, og sikrer dig altså en flydende overgang, så du er dækket hele vejen igennem processen.

En undersøgelse fra Forsikring & Pension viser, at kun 9% af danskerne skifter forsikring, hvis de sparer under 500 DKK på deres forsikring om året. Dette er til trods for, at folk i Danmark ofte skifter mobilabonnement, hvis bare de kan spare et par håndøre om måneden. Dette skyldes, at telebranchen har gjort det nemmere at skifte mobilselskab, samt at forbrugere er blevet mere oplyste omkring, hvor nem en proces det er at skifte abonnement. I forsikringsbranchen er det også blevet meget nemmere at skifte selskab, men mange er stadig af den opfattelse, at det er dyrt eller besværligt. Denne myte vil vi i Forsikringsportalen gerne komme til livs. Ofte er der mange penge at spare ved at skifte forsikring og vi opfordrer derfor alle til, at lave et årligt forsikringstjek og indhente 3 tilbud på sine forsikringer.

Brug for hjælp?

Er du i tvivl om hvilke regler, som gælder for lige præcist dit forsikringsselskab, så find deres kontaktinformation her og forhør dig om hvilket beløb dit forsikringsselskab tager i administrationsgebyr.

Har du mere generelle spørgsmål, så sidder vi klar på chatten til at hjælpe dig. Vores kundeservice er åben alle hverdage, hvor chatten typisk er bemandet imellem kl. 09.00-17.00. Du kan også altid kontakte os på vores mail: kundeservice@forsikringsportalen.dk

Brug for hjælp? Chat med os

Vi er online og klar til at hjælpe.

Kundesupport er online
Kundesupport er offline
Chat med os