Fortrydelsesret på din forsikring

Husk at du altid har 14 dages fortrydelsesret når du har købt en forsikring. Dette gælder også når du indhenter tilbud igennem Forsikringsportalen. 

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere forsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende 
Brugt af over 200.000 danskere

Kan jeg fortryde et forsikringskøb?

Som dansk forbruger har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, når du køber en ny forsikring, med visse undtagelser listet herunder. Retten gælder lige meget om forsikringen er trådt i kraft, eller forsikringsperioden først starter senere.


Forsikringsportalen e-mærke godkendt så du kan trygt benytte os til at sammenligne fritidshusforsikring her

Gratis tilbud på dine forsikringer

Udfyld én enkelt formular og lad 3 forsikringsselskaber tilbyde dig en gratis gennemgang af dine forsikringer, der passer bedst til dine behov. Vælg det bedste tilbud - eller afslå. 


14 dages fortrydelsesret

Der er en række præmisser for, hvornår fortrydelsesretten begynder. Disse præmisser afhænger af, hvordan salget er foregået.

Er der indgået aftaler via telefon, e-mail eller lignende fjernsalg, altså i tilfælde af at ingen af parterne har mødt fysisk, påbegynder de 14 dages fortrydelsesret fra den seneste af nedenstående dage.

  • Dagen hvorpå aftalen er indgået, eller
  • Dagen hvorpå du er blevet oplyst om fortrydelsesretten fra forsikringsselskabet.

Ved salg hvor paterne fysisk er mødt, påbegynder fristen ved seneste af nedenstående dage:

  • Dagen hvorpå du er blevet oplyst om aftaleindgåelsen.
  • Dagen hvorpå du er blevet oplyst om din fortrydelsesret.

Undtagelser

I nogle situationer vil man kunne komme ud for, at fortrydelsesretten ikke gælder alligevel. F.eks. gælder fortrydelsesretten ikke, hvis du har fået ændret noget i din nuværende forsikring. Det samme sker ved tidsbegrænsede forsikringer, altså forsikringer der højst gælder en måned, som f.eks. en rejseforsikring. 

Skulle du i perioden have anmeldt en skade og stadig fortryder forsikringen, skal du selv betale for udbedringen. Skaden bliver ikke dækket, men du betaler til gengæld heller ikke for forsikringen i denne periode, hvis du har fortrudt dit forsikringskøb.

Vi tager forbehold for fejl. Du kan altid finde de aktuelle oplysninger på nedenstående kilde.

Kilde: Forsikring & Pension