Brugt af over 250.000 danskere

Arbejdsløshedsforsikring

Vi kan – os der har oplevet det på egen krop – hurtig skrive under på, at det er en utrolig ærgelig og bekymrende situation at sidde i, hvis man mister sit arbejde. Et job skaber en nødvendig struktur i hverdagen, og er man arbejdsløs gennem en længere periode, kan det give problemer – i hvert fald rent økonomisk.

Har du i stedet en arbejdsløshedsforsikring, sikrer du at din hverdag ikke falder sammen, idet du i så fald modtager en økonomisk kompensation hver måned. En kompensation der dækker de nødvendige udgifter, til du igen er tilbage på arbejdsmarkedet.

I denne artikel kigger vi nærmere på både A-kassernes dagpenge og de private forsikringsselskabers lønforsikring. 


Få hjælp til at finde 3 forskellige selskaber

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Hvilke økonomiske forsikringer har jeg mulighed for at få, hvis jeg bliver ledig?

Den klart mest almindelige form for økonomisk forsikring til arbejdsløse er A-kassernes dagpenge, der bliver udbetalt af både den danske stat og A-kasserne selv. Denne form for forsikring har hjulpet rigtig mange tusinde danskere, når de har stået 
uden job.

Få ro til at komme i arbejde
Når man bliver ledig, står man ofte over for en både psykisk og økonomisk svær situation, men med A-kassernes forsikring får man lidt mere ro på problemerne, da økonomien typisk er kilden til den største uro.

A-kasse krav
Du skal dog være opmærksom på, at det kræver medlemskab hos en dansk A-kasse i et år, før du kan blive berettiget til dagpenge. Som dagpengemodtager er man desuden forpligtet til at skrive et x antal ansøgninger om måneden og man har 2 år til at vende tilbage til arbejdsmarkedet


Lønforsikring

En anden mulighed, der er dukket op i de seneste år, er de private forsikringsselskabers lønforsikring. Med en lønforsikring kan man forsikre sig mod at falde markant i løn, hvis man skulle miste sit job. Problemet med dagpengene er nemlig, at der er et økonomisk loft for, hvor mange penge man kan få udbetalt hvis man bliver fyret – hvilket især rammer de højtlønnede.

Bliv ekstra dækket – og få fuld løn
Før du kan tegne en lønforsikring hos et privat forsikringsselskab, skal du dog være berettiget til at modtage dagpenge. Dit forsikringsselskab vil herefter supplere op, så du modtager den procentsats af din tidligere løn, som du har skrevet under på via forsikringsselskabet. En lønforsikring fungerer altså med andre ord som et ekstra økonomisk sikkerhedsnet, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det er dog vigtigt at få pointeret, at lønforsikringen kun udbetaler en kompensation, hvis du bliver fyret og altså ikke, hvis du selv siger dit job op. Har du selv sagt op, er det kun dagpengene du har mulighed for at modtage.

go to top