Brugt af over 150.000 danskere

Præmietrin på bilforsikring

Skal du have en bilforsikring, så vil du også støde på begrebet "præmietrin". Dit præmietrin afgører hvilken pris du skal skal betale for din bilforsikring.

Præmietrin er blot et andet ord for hvor længe du har haft bilforsikring i eget navn, og hvilket omfang du har kørt uden at skulle bruge din forsikring til at dække egne skader (altså har kørt skadesfrit). Er man nystartet billist starter på man på laveste præmietrin, og jo længere periode man har kørt, desto højere præmietrin.


Forsikringsportalen e-mærke godkendt så du kan trygt benytte os til at sammenligne fritidshusforsikring her

Få den bedste bilforsikring til dit præmietrin

Udfyld én enkelt formular og lad 3 forsikringsselskaber give dig det bedste tilbud på din nye bilforsikring. Det er gratis, og du bestemmer selv om du vil acceptere, og så hjælper selskabet med alt det praktiske i forbindelse med flytning af dine forsikringer.   


Hvordan fungerer præmietrin?

Jo længere tid du kører uden skader, jo højere et præmietrin kommer du op på. På den måde bliver din forsikring altså billigere, hvis du har været kunde igennem en længere periode hos et forsikringsselskab, og du samtidig har kørt skadesfrit.

Hvornår rykkes jeg et trin op?

Du rykkes typisk et trin frem, hvis du har kørt et helt kalenderår, uden at have været plaget af skader. Omvendt rykkes du også i de fleste tilfælde et trin ned, hver gang du får en belastende skade (eller bliver stående på dit nuværende præmietrin). En belastende skade inkluderer enhver skade, der medfører udgifter for dit forsikringsselskab – dog typisk med undtagelse af skader, der er forårsaget som følge af brand, eksplosioner, lynnedslag samt røveri og tyveri.

Kend din forsikringselskabs præmietrin

Når du f.eks. skal vælge forsikring til din bil, er det altså en god idé at studere det enkelte selskabs regler for præmietrin nærmere, så du ikke risikerer at blive overrasket, hvis du får en skade, og dermed har brug for forsikringens hjælp. 

Jeg er elitebilist

Hvis du er elitebilist