Præmietrin på bilforsikring

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din bilforsikring, og spar på dine forsikringer.

  • Spar tid - udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - få en billig bilforsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade
Brugt af over 250.000 danskere

Præmietrin på bilforsikring

Skal du have en bilforsikring, så vil du også støde på begrebet “præmietrin”. Dit præmietrin afgører hvilken pris du skal skal betale for din bilforsikring.

Præmietrin er blot et andet ord for hvor længe du har haft bilforsikring i eget navn, og hvilket omfang du har kørt uden at skulle bruge din forsikring til at dække egne skader (altså har kørt skadesfrit). Er man nystartet billist starter på man på laveste præmietrin, og jo længere periode man har kørt, desto højere præmietrin.


Tjek din bilforsikring her – få 3 tilbud

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Hvordan fungerer præmietrin?

Jo længere tid du kører uden skader, jo højere et præmietrin kommer du op på. På den måde bliver din forsikring altså billigere, hvis du har været kunde igennem en længere periode hos et forsikringsselskab, og du samtidig har kørt skadesfrit.

Hvornår rykkes jeg et trin op?

Du rykkes typisk et trin frem, hvis du har kørt et helt kalenderår, uden at have været plaget af skader. Omvendt rykkes du også i de fleste tilfælde et trin ned, hver gang du får en belastende skade (eller bliver stående på dit nuværende præmietrin). En belastende skade inkluderer enhver skade, der medfører udgifter for dit forsikringsselskab – dog typisk med undtagelse af skader, der er forårsaget som følge af brand, eksplosioner, lynnedslag samt røveri og tyveri.

Kend din forsikringselskabs præmietrin

Når du f.eks. skal vælge forsikring til din bil, er det altså en god idé at studere det enkelte selskabs regler for præmietrin nærmere, så du ikke risikerer at blive overrasket, hvis du får en skade, og dermed har brug for forsikringens hjælp. 

Jeg er elitebilist

Hvis du er elitebilist

go to top