Forsikring til to-familieshus

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din husforsikring, og spar på dine forsikringer.

  • Spar tid - udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - få en billig husforsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende
Brugt af over 250.000 danskere

Forsikring til to-familiehus

En investering i et hus er én af de allerstørste af slagsen, du og resten af din familie kommer til at lave i jeres liv. Det er derfor essentielt, at I får beskyttet jeres hus med en god og omfattende forsikring, så I kan leve en tryg tilværelse – også selvom I skulle dele hus med en anden familie.

En sådan situation med et tofamiliehus giver måske anledning til en lang række spørgsmål rent forsikringsmæssigt, men det er faktisk mere simpelt, end man lige skulle tro; På samme måde som vi kender det fra nogle lejlighedskomplekser, deler I således blot ejendommen op, så både I og den anden familie tegner en forsikring over det areal, I hver især råder over. Her kan der så tegnes en ganske almindelig husforsikring over det, der helt eller delvist bliver brugt til privat beboelse samt tilbygninger som garager, carporte og udehuse. Hvis I kan blive enige om at tegne en fælles forsikring på hele huset, så er det naturligvis også en mulighed.


Tjek din husforsikring her – få 3 tilbud

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Hvad skal en god husforsikring dække?

Det grundlæggende element i en husforsikring er forsikring mod brand, der er lovpligtig, hvis I har lån i selve huset. Udover brandforsikringen er det faktisk op til dig selv og din familie, hvorvidt I ønsker flere forsikringer til jeres del af huset. De fleste vælger også at investere i en kaskoforsikring, der f.eks. også dækker storm- og vandskader og ligeledes en udvidet rørforsikring. Generelt fungerer alle tilvalgsforsikringer på den måde, at de kun omfatter jeres del af huset og altså ikke den anden families areal – medmindre, I tegner en fælles forsikring på hele huset.

Når man taler om husforsikring, kan det være relevant at nævne indboforsikring. Den dækker nemlig al “indmaden” i selve huset, hvor husforsikringen er koncentreret om den ydre del af selve bygningen.

Hvordan beregnes erstatningen, når jeg bor i et tofamiliehus, og hvad afgør selve prisen?

Som udgangspunkt forsikres jeres del af huset efter fuld- og nyværdiprincippet. Det betyder med andre ord, at eventuelle skader bliver repareret, så de fremstår i samme stand som før skaden. Hvis mangel på vedligeholdelse er skyld i skaden, kan du dog risikere at miste retten til erstatning. 

Typisk beregnes prisen på din forsikring ud fra størrelsen på dit hus. Når du altså deler hus med en anden familie, er det derfor logisk, at din forsikring bliver noget billigere, idet du forsikrer et mindre areal, end hvis du rådede over et helt hus. Jeres selvrisiko vil også spille ind på den pris, I skal betale. Har I således valgt en høj selvrisiko, vil jeres præmie omvendt være lav – det er udelukkende op til jer selv at bestemme størrelsen.

Hvordan finder vi det allerbedste forsikringstilbud?

Der flyder med tonsvis af tilbud på alverdens forsikringer i dag, hvilket bestemt ikke gør det let at finde frem til den forsikring, der matcher allerbedst med du og din families behov. Hvis du investerer nok tid i arbejdet, så betaler det sig i sidste ende, for priserne og dækningerne på forsikringerne kan variere meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Her hos Forsikringsportalen er det har du mulighed for at indhente 3 forskellige tilbud på din husforsikring, ved at udfylde en enkelt formular. Hvis både I og den anden familie er villige til at tegne forsikring hos det samme sted, så kan der være gode besparelser at hente den vej, idet mange selskaber så er villige til at komme med et godt tilbud. Hvis I tilmed samler alle jeres nuværende forsikringer hos det selskab, I finder mest interessant, så kan der være endnu større rabatter at hente. Til sidst kan et medlemskab hos en fagforening også ofte resultere i gode tilbud.


go to top