Retshjælp - en del af din indboforsikring

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere forsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende 
Brugt af over 150.000 danskere

Billig retshjælp igennem din indboforsikring

De fleste danskere er ikke klar over, at deres helt almindelige indboforsikring kan dække udgifter til en eventuel retssag om private forhold. Det er rigtig ærgerligt, for der er mange danskere der sidder i en træls situation, hvor de dropper at føre en sag, selv om de faktisk mener, at de har ret – ganske enkelt fordi, at omkostninger til en retssag er tårnhøje i dag.

Vær forberedt ved at indhente 3 gratis tilbud på retshjælp hos Forsikringsportalen.


Forsikringsportalen e-mærke godkendt så du kan trygt benytte os til at sammenligne fritidshusforsikring her

Gratis tilbud på indboforsikring

Udfyld én enkelt formular og lad 3 forsikringsselskaber tilbyde dig en gratis gennemgang af din indboforsikring, der passer bedst til dine behov. Vælg det bedste tilbud - eller afslå. 


Om retshjælpforsikring

Hvis du f.eks. sidder i en situation, hvor din husejer sætter lejen urimeligt højt, eller dit nye huskøb ender for en domstol, så har du faktisk mulighed for at søge om økonomisk hjælp til at føre en sag. Før du søger om økonomisk støtte til en retssag, skal du dog for egen regning have forsøgt at få sagen behandlet ved et klagenævn, hvis det er muligt. Hvis det ikke løser problemet, skal du selv anmelde sagen til dit forsikringsselskab eller få din advokat til at gøre det for dig. 


Hvordan fungerer det?

Hvis din sag har en værdi på under 50.000 kr., eller slet ikke omhandler penge, går det under betegnelsen småsag. Sagt med andre ord betyder det, at du selv kan føre sagen med rådgivning og hjælp fra byretten. Hvis sagen derimod handler om mere end 50.000 kr., skal du personligt henvende dig til en advokat, der så vil rådgive dig om, hvad du skal foretage dig i den givne situation. Hvis advokaten vil tage sagen, og mener han, at din forsikring vil dække omkostningerne, skal han kontakte dit forsikringsselskab og aftale nærmere. Du skal samtidig være yderst opmærksom på, at du ikke får dækket dine udgifter, før forsikringsselskabet har accepteret sagen og dermed dækker den. 


Hvornår dækker forsikringen ikke?

Du skal også være opmærksom på, at din forsikring ikke dækker alle sager. Den dækker f.eks. ikke skattesager, visse skilsmisse- og arvespørgsmål, inkassosager eller straffesager mod dig. Ydermere dækkes sager i forbindelse med dit erhverv eller situationer med offentlige myndigheder heller ikke. Din forsikring har samtidig en maksimumsdækning og en selvrisiko, der kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. 

Hvad nu hvis?
Hvis du står i en situation, hvor du vil have retshjælp og sikkerhed for, at din sag er omfattet af din forsikring, kan du sende en forespørgsel til dit forsikringsselskab. Betingelserne er ens for alle forsikringsselskaber.