Brugt af over 250.000 danskere

Skadeforsikring til dig – guide & råd

Skadesforsikring er et udtryk, der dækker over alle de traditionelle skadesforsikringer, man kan finde på forsikringsmarkedet. Det kan f.eks. være ulykkesforsikringen og rejseforsikringen, mens livs- og pensionsforsikringer dog ikke hører under denne kategori.

Fælles for alle skadesforsikringerne er, at du sikrer dig en økonomisk kompensation, hvis uheldet skulle være ude. I denne artikel giver vi fra Forsikringsportalen dig et overblik over nogle af de mest essentielle skadesforsikringer til dig, som du med god grund kan investere i – hvis du har dit helbred kært. 


Få hjælp til at finde 3 forskellige selskaber

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Ulykkeforsikringen

Vi forsikrer vores bil og vores hus mod ulykker, men hvad sker der egentligt, hvis vi selv kommer ud for en ulykke? Får vi så tildelt en erstatning? I Danmark har vi et rigtig solidt sundhedssystem, men det garanterer desværre ikke, at du får tildelt en økonomisk kompensation, hvis du kommer til skade. Det er derfor vigtigt, at du selv investerer i en ulykkesforsikring, der vil fungere som et økonomisk plaster på såret, hvis du kommer ud for en ulykke, der giver dig varige mén.

Hvem kan få en ulykkeforsikring og hvad dækker den?
Ulykkesforsikringen kan tegnes på alle personer, der ikke er fyldt 65 år. Du har mulighed for at vælge mellem den almindelige ulykkesforsikring, der giver erstatning, hvis en udefrakommende faktor er årsag til ulykken. Det kan f.eks. være hvis en tagsten falder ned og rammer dig i hovedet. Hvis du derimod vælter på cykel, så får du ikke erstatning.

Kan jeg udvide min ulykkeforsikring?
Du har dog også mulighed for at vælge en udvidet ulykkesforsikring, så du også får erstatning, selv om det ikke er noget udefrakommende, der er skyld i ulykken. Omkring 80% af alle voksne personer i Danmark har tegnet en ulykkesforsikring, så vi har altså at gøre med en forsikring, rigtig mange mennesker finder nødvendigt for at kunne leve en tryg tilværelse, uden bekymringer.


Rejseforsikringen

Uanset, hvor du skal hen på ferie, så er en rejseforsikring uundværlig at have. Med en rejseforsikring er det nemlig nemmere at nyde ferien fuldt ud, for bliver du eller din familie syge eller kommer til skade på ferien, så bliver regningen dækket, hvis du f.eks. skal fragtes hjem til Danmark med lægehelikopter. En regning, der er ellers nemt kan løbe op i flere hundredetusinde kroner, alt afhængig af destinationen på din rejse. En rejseforsikring kan kun tegnes som tillæg til indboforsikringen, som vi også kommer ind på senere.

Bliver min børn også dækket?
Hvis du har udeboende børn, er de desuden dækket af din forsikring, såfremt de bare er under 21 år og ikke selv har børn boende. Rejseforsikringen giver dig mulighed for at få hjælp 24 timer i døgnet, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke af den ene eller anden art. Dine omkostninger til lægehjælp vil blive dækket, og hvis du mister din bagage under din rejse, så får du også tildelt erstatning. Med andre ord er der altså ikke den mindste grund til at rejse uden rejseforsikring – også selv om, du bare skal et kort smut til London på weekendtur. 

Hvorfor skal jeg have en rejseforsikring?
Ulykkesforsikringen og rejseforsikringen er nogle af de allermest fundamentale skadesforsikringer, der findes på det danske forsikringsmarked, når det gælder dit helbred. De fleste danskere har investeret i dem, og det er der altså en god grund til, for de indeholder nogle dækninger, der gør hverdagen mere tryg for dig og din familie.


Skadeforsikring til hjem og køretøj

Skadesforsikring er et udtryk, der dækker over alle de traditionelle skadesforsikringer, man kan finde på forsikringsmarkedet. Det kan f.eks. være hus- og indboforsikringen. Fælles for alle skadesforsikringerne er, at du sikrer dig en økonomisk kompensation, hvis uheldet skulle være ude. I denne artikel giver vi fra Forsikringsportalen dig et overblik over nogle af de mest essentielle skadesforsikringer til dit hjem og køretøj, som du med god grund kan investere i – hvis du gerne vil undgå ubehagelige regninger pga. skader. 

Kasko- og ansvarsforsikringen 
Når du køber et køretøj i Danmark og indregistrerer det, er du forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker de skader, du evt. forvolder på andre personer og deres ejendele med din bil. Personskader kan nemt blive en rigtig dyr affære, og derfor er ansvarsforsikringen lovpligtig, så private ikke ender med at sidde tilbage med enorme erstatningssager. De fleste vælger også at tegne en kaskoforsikring, der samtidig dækker eventuelle skader på dit køretøj.


Husforsikringen

Et huskøb er én af de allerstørste investeringer, du kommer til at lave i hele dit liv. Derfor er det naturligvis også essentielt, at du får tegnet en forsikring i forlængelse af dit køb. Den eneste lovpligtige dimension i husforsikringen er dog en brandforsikring, hvis du har lån i din ejendom. Herudover er det helt op til dig selv at vurdere, hvorvidt du vil tegne en ekstra dækning.

Kaskoforsikring
De fleste husejere vælger dog selvsagt en kaskoforsikring, så man også er dækket mod udefrakommende faktorer som f.eks. storm- og vandskader. Med en kaskoforsikring følger også en retshjælpsforsikring, der i nogle tilfælde vil dække en del af eventuelle udgifter til en retssag ved uenighed om køb, salg og reparation af dit hus. Ansvarsforsikringen er også en vigtig del af husforsikringen, idet den dækker skader, der er sket på andre personer eller deres ejendele, som f.eks. hvis en person falder på dit fortov, fordi du ikke har saltet og ryddet sne. Som udgangspunkt bestemmes prisen på din husforsikring ud fra størrelsen på dit hus, og derudover valg af selvrisiko.


Indboforsikringen

Indboforsikringen er også én af de vigtigste skadesforsikringer. Den dækker dine personlige ejendele som f.eks. tøj og møbler, hvis de bliver skadet eller forsvinder som følge af brand, tyveri eller hærværk. Indboforsikringen gælder for alle de personer, der er tilmeldt folkeregisteret på den adresse, hvor forsikringstageren har hjemme. Har du børn under 21, der er flyttet hjemmefra, så gælder forsikringen også for dem, så længe de ikke selv har børn boende. Indboforsikringen består som udgangspunkt af tre hoveddækninger: indboforsikringen der dækker hustandens ejendele, ansvarsforsikringen der dækker hvis hustandens medlemmer er skyld i skade på andre personer eller deres ejendele, og retshjælpsforsikringen, der i nogle tilfælde dækker omkostningerne for en eventuel retssag. 

Hvad er de mest fortrukkende indboforsikringer?
Kasko- og ansvarsforsikringen, husforsikringen og indboforsikringen er nogle af de allermest fundamentale skadesforsikringer, der findes på det danske forsikringsmarked. De fleste danskere har investeret i dem, og det er der altså en god grund til, for de indeholder nogle dækninger, der gør hverdagen mere tryg for dig og din familie.

go to top