Brugt af over 250.000 danskere

Sundhedsforsikring, behandlingsgaranti og dækning

Som udgangspunkt er alle dækket af den offentlige sygeforsikring – så hvad dækker en sundhedsforsikring? En sundhedsforsikring er til dig som ikke har tid til at stå på ventelister. Sundhedsforsikringer dækker f.eks. hvis du får en knæskade, og så har du valget imellem at tage direkte på privathospital og blive behandlet, eller bruge det offentlige system.


Få hjælp til at finde 3 forskellige selskaber

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Hvordan bruger jeg så min sundhedsforsikring?

Før du kan gøre brug af din forsikring, skal du have en henvisning fra din egen læge – det foregår på samme måde som når du ellers er til lægen. Med en henvisning i hånden kan du gå direkte til et privathospital og blive behandlet. Det betyder at du kan blive behandlet allerede inden for en uge, hvor man normalt kan opleve at vente alt fra 2 uger til flere måneder i det offentlige system. Der er dog forskelle på betingelserne fra de respektive forsikringsselskaber som tilbyder sundhedsforsikringer


Har jeg brug for en sundhedsforsikring og hvad koster den?

Flere og flere får tilbudt en sundhedsforsikring igennem sit arbejde. Og der kunne før de nye skatteregler trådte i kraft være god økonomi i at lade arbejdsgiveren betale for dig, og så blive trukket i bruttoløn – dvs. før skat. Når din arbejdsgiver betaler for dig er det nemlig fradragsberettiget. Det betyder at du sparer skatten i forhold til hvis du køber som privat person. Nu er reglerne ændret, så du bliver beskattet af din frynsegode. Det er dog ikke ensbetydende med at det er en dårlig idé – blot at du betaler det som det reelt koster at have forsikringen.


Hvad hvis jeg er gået på pension eller efterløn?

Sundhedsforsikringer kan være betinget af alder eller tilknytning til en virksomhed, men der findes selskaber som har specialiseret sig i at tilbyde sundhedsforsikringer for “det grå guld” – bl.a. tilbyder Tryg Forsikring og Codan Forsikringer til personer over 60 år. Det bedste råd vil være at tage kontakt til et af disse selskaber.


Har du erfaringer med sundhedsforsikringer?

Del dine erfaringer med os og de andre brugere ved at skrive til kundeservice@forsikringsportalen.dk.

go to top