Ansvarsforsikring til bil

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at indhente tilbud på din bilforsikring, og spar på dine forsikringer.

  • Spar tid - udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - få en billig bilforsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade
Brugt af over 250.000 danskere

Ansvarsforsikring til bil


I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til bilen. Ansvarsforsikringen dækker skader du kan forvolde på andre personer og genstande. 

Man kan med andre ord sige, at ansvarsforsikringerne til biler er en basisdækning der dækker de vigtigste ting.

Har du en almindelig bil, kan du spare flere tusinde kroner, hvis du vælger den billigste bilforsikring. Men glem ikke, at forsikringsselskabets dækning er mindst lige så væsentlig en faktor, når det kommer til at sammenligne forsikringer. Det er dog lovpligtigt at have som minimum en ansvarsforsikring som derefter kan suppleres med en kaskoforsikring. 


Hvilken type bilforsikring?

At finde den rigtige bilforsikring kan være lidt af en udfordring. Dækning og pris hænger dog meget godt sammen og det store spørgsmål er derfor oftest, hvor godt du ønsker at være dækket i tilfælde af et uheld. I den forbindelse findes der to typer for bilforsikringer, som du skal tage stilling til:

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker de skader, som du forvolder på andre bilister, samt deres genstande. Ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker, udover skader du forvolder på andre, også skader du forvolder på din egen bil. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig i Danmark


Tjek din ansvarsforsikring her – få 3 tilbud

Forsikringsportalen kan hjælpe dig med at få 3 gode og uforpligtende tilbud – helt gratis.

  • Udfyld en formular og få 3 konkurrencedygtige tilbud – og spar penge på din forsikring hvert eneste år.
  • Lad flere selskaber kæmpe om dine forsikringer
  • Det er nemt – gratis og uden forpligtelser.

Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og skal dermed altid tegnes, når du køber bil. Forsikringen dækker kun de skader, du påfører andre personer eller deres biler. Man kan dermed sige, at forsikringen er en basisdækning af de mest nødvendige skader. Den sikrer nemlig ikke skader du selv påfører din egen bil. Forsikringen er dog yderst vigtig, for hvis uheldet en dag skulle ske at du laver en stor skade på en anden bil, eller endnu værre på en person, så står du ikke med en kæmpe gæld resten af livet.

Ansvarsforsikringen er stort set ens blandt de danske forsikringsselskaber og er derfor let sammenlignelig. Det er dermed selvrisikoen, der har den største betydning for prisen. Jo lavere selvrisiko du som bilejer vælger, desto dyrere bliver din bilforsikring.

Kaskoforsikring

I modsætning til ansvarsforsikringen er denne bilforsikring ikke lovpligtig. Kaskoforsikringen dækker, udover ansvar, også de skader, der kan ske på din egen bil. Denne bilforsikring dækker eksempelvis parkeringsskader og skader i forbindelse med trafikuheld. Kaskoforsikringen dækker på alle tidspunkter – både når din bil holder stille, og når du kører i den. Dog dækker denne forsikring ikke, hvis du påfører bilen skader med vilje, ved grov uagtsomhed eller ved beruselse.


Er der forskel på ansvarsforsikringerne?

Da ansvarsforsikringen er lovpligtig, er minimumsdækningen den samme. Derfor kan du godt sammenligne bilforsikringer, da dækningerne ligner hinanden. Det som du skal se efter, hvis du ikke kun vil sammenligne forsikringspriserne, er om selvrisikoen er høj eller lav. Jo lavere selvrisiko desto dyrere bliver bilforsikringen.

Tillægsdækninger til bilforsikringen

Der kan også være tillægsdækninger, som f.eks. autohjælp eller andre tillæg, der kan gøre at bilforsikringen bliver lidt dyrere. Her skal du gøre op med dig selv om den bedre dækning giver dig mere værdi. Derfor kan man ikke altid sammenligne forsikringerne på prisen direkte, på ansvarsforsikring til bil hvis dækninger eller selvrisikoen er forskellig. Derfor anbefaler vi at du indhenter tilbud og får personlig rådgivning med af selskaberne inden du vælger din bilforsikring og dækning. 

Hvis du vil have en bedre dækning bør du vælge en kaskoforsikring


go to top