Ansvarsforsikring til bil

Få 3 tilbud på den lovpligtige ansvarsforsikring til bil på Forsikringsportalen.dk og vær godt kørende med en billigere bilforsikring

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere ansvarsforsikring til din bil
  • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din bil - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade
Brugt af over 200.000 danskere

Ansvarsforsikring til bil

Ansvarsforsikring bil

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til bilen. Ansvarsforsikringen dækker skader du kan forvolde på andre personer og genstande. 

Man kan med andre ord sige, at ansvarsforsikringerne til biler er en basisdækning der dækker de vigtigste ting.

Har du en almindelig bil, kan du spare flere tusinde kroner, hvis du vælger den billigste bilforsikring. Men glem ikke, at forsikringsselskabets dækning er mindst lige så væsentlig en faktor, når det kommer til at sammenligne forsikringer. Det er dog lovpligtigt at have som minimum en ansvarsforsikring som derefter kan suppleres med en kaskoforsikring. 


Er der forskel på ansvarsforsikringerne?

Da ansvarsforsikringen er lovpligtig, er minimumsdækningen den samme. Derfor kan du godt sammenligne bilforsikringer, da dækningerne ligner hinanden. Det som du skal se efter, hvis du ikke kun vil sammenligne forsikringspriserne, er om selvrisikoen er høj eller lav. Jo lavere selvrisiko desto dyrere bliver bilforsikringen.

Tillægsdækninger til bilforsikringen

Der kan også være tillægsdækninger, som f.eks. autohjælp eller andre tillæg, der kan gøre at bilforsikringen bliver lidt dyrere. Her skal du gøre op med dig selv om den bedre dækning giver dig mere værdi. Derfor kan man ikke altid sammenligne forsikringerne på prisen direkte, på ansvarsforsikring til bil hvis dækninger eller selvrisikoen er forskellig. Derfor anbefaler vi at du indhenter tilbud og får personlig rådgivning med af selskaberne inden du vælger din bilforsikring og dækning. 

Hvis du vil have en bedre dækning bør du vælge en kaskoforsikring