Campingvogn – Forsikring og klargøring

Giv din campingvogn og forsikring et grundigt tjek, så du undgår ubehagelige overraskelser på ferien.

Forsikring af campingvognen

Campingsæsonen er skudt i gang efter en lang vinterpause, men før at du begiver dig ud på vejene med din campingvogn, er det en god idé, at du både giver selve vognen og din forsikring et grundigt tjek, så du med ro i maven kan holde en god og velfortjent sommerferie i din campingvogn.

Du skal sikre dig, at du har en trækkrogsdækning via din bils ansvarsforsikring, da denne samtidig omfatter din campingvogn. Hvis den er stationær, skal du dog forsikre den som det.

Det er en rigtig god idé at tegne en kaskoforsikring til din campingvogn, da denne vil dække ved tyveri og parkeringsskader samt skader, der opstår ved hærværk eller brand. Det faste indbo i din campingvogn – såsom køkkengrej og møbler – vil ligeledes være dækket af en kaskoforsikring, hvorimod genstande du selv tager med hjemmefra er dækket af din indboforsikring. Du kan læse mere om Campingvognsforsikring her

Klargøring af campingvognen

Udover at det kan være en god idé at betale et værksted for et eftersyn af campingvognen, er der også en række ting, du selv kan og bør gøre.

Vask campingvognen

Campingvognen skal både gøres rent indvendigt og udvendigt. Indvendigt bør du også gøre spildevands- og toilettanken ren. Hvis der er tegn på fugtskader, er det vigtigt, at du gør det udsatte område grundigt rent. Når campingvognen er ren udvendig, kan du også lettere identificere eventuelle skader.

Eftersyn af udvendige skader og funktioner

Kontroller om der er skader – såsom revner eller buler – på campingvognen. Det er vigtigt at eventuelle skader bliver udbedret, da de på sigt kan skabe fugtskader. Derudover skal du også være opmærksom på, om dækkene viser tegn på mørning, om dæktrykket er korrekt, om lys og lygter virker, om glasset på lygterne er intakt, om støttebenet fungerer og om forteltet er mørnet.

Eftersyn af indvendige funktioner

Tjek om gasslangen viser tegn på mørning og om følgende ting virker: gasblus, varmeanlæg, vandhaner, køleskab, toilet og lamper. Det kan desuden være en god idé at give campingvognen en udluftning.

go to top