Den digitale sikkerhed

Har du nogensinde klaget over at have for mange login og adgangskoder at huske på? Altid stigende krav til sikkerheden i vores forskellige login kan medføre, at det hele føles lidt som spild af tid – men er det sandheden? I denne blog kigger vi nærmere på, hvorfor det er vigtigt at udnytte alle de sikkerhedsforanstaltninger som du finder på forskellige hjemmesider.

Værdien af personlige data nu om dage er enorm, men det er ikke alle som er klar over betydningen. Tager vi et kig på de sociale medier, så et det noget vi benytter i dagligdagen – til stort set alting. Om der deles billeder eller blot holdes kontakt med gamle bekendte, så udgør det hele en risiko. Mange har eks. fået øjnene op for, at det måske ikke er en god ide at dele feriebilleder, da dette også viser indbrudstyvene, at du ikke er hjemme. Andre har ganske enkelt fået stjålet deres identiteter. Disse ting kan opstå, når noget bliver hvermandseje og dagligdag – altså tænker vi mindre over tingene, fordi det er rutine.

Jeg er selv stødt på fænomenet ”Social Engineering” som jeg finder særligt opsigtsvækkende. Hvorfor? Det er her at hackere trykker på den knap – og svaghed, som findes hos alle organisationer (og personer): den menneskelige psykologi. Hackere bruger utrolig meget tid og mange kræfter på at bygge forhold op via en falsk profil. Der kan gå uger, måneder og år hvor hackeren foregiver sig for at være en anden. I denne tid opbygges tillid til andre, blot for at hackeren på et senere tidspunkt kan misbruge profilen til egne formål.

Hvad kan du gøre? Vi anbefaler altid, at du benytter dig af de sikkerhedsforanstaltninger som enhver platform måtte tilbyde – også selvom det virker langhåret at skulle vælge en lang adgangskode og måske sætte 2-faktor verifikation op (eks. at du også modtager en sikkerhedskode via SMS). Det er ofte de ting, som tager kort tid at sætte op, som faktisk giver dig en langt større sikkerhed når du befinder dig i en online verden. Slutteligt er det altid godt at have sin sunde fornuft med sig på turen, og særligt når du deler eventuelle personlige informationer på de sociale medier.

Vores 5 bedste tips til en bedre digital sikkerhed

  • Husk altid at opdatere din(e) enheder med de nyeste versioner af Anti Virus. Windows har et udemærket sikkerhedsnet, men det fungerer kun når du holder dine enheder opdateret.
  • Brug gode passwords til dine forskellige logins. Det kan virke besværligt, at skifte sine adgangskoder, men det er absolut et af de bedste værktøjer til at forblive i sikkerhed! Et godt tip er også, at dine koder er mere end 8 karakterer lange.
  • Beskyt dine persondata, og åben aldrig mails der er sendt uopfordret – særligt ikke hvis de indeholder vedhæftede filer.
  • Benyt ikke åbne trådløse netværk. Her er det meget nemt at komme i problemer, da du ikke ved hvem der står bag – eller hvem der kigger med på linjen.
  • Brug din sunde fornuft. Det er det første – og bedste filter til at sortere i uønskede henvendelser. Hvis du ikke kender personen på Facebook som anmoder om venskab, så klik altid nej tak!

Hvad er dine tanker om den digitale sikkerhed? Føler du dig tryg, og hvad er dine bedste råd til en mere sikker færden på Internettet? Del dine tanker med os, eller send os din historie på vores Facebook side.

Med venlig hilsen,
Slavica Šuman

Omkring forfatteren: Slavica er UX og UI designer, der læser masser af bøger, og af uransagelige årsager elsker julemusik.

Forsikringsportalen hjælper vores brugere med at indhente forsikringstilbud fra flere forskellige selskaber. Vi hjælper hver måned over 3000 danskere med at få tilbud. 

go to top