DR-magasinet Penge: Sådan sparer du penge på din forsikring!

DR har lavet en udsendelse hvor de sætter fokus på forsikringer. I deres søgen efter en billigere forsikring, rådførte de sig hos Forbrugerrådet Tænk og brugte Forsikringsportalen til at sammenligne priser.

Onsdag d. 1. november sendte DR en udsendelse om, hvordan den almindelige dansker kan spare penge på sine forsikringer.
For at gøre det lettere og mere overskueligt for dig som forbruger, har vi hos Forsikringsportalen samlet disse tips og tricks, så du hurtigt kan  finde en måde at spare penge hvert år.

Sparer jeg penge på samlerabat?

Én af de mest almindelige måder at spare penge på sine forsikringer, er ved at samle dem hos ét forsikringsselskab. De fleste selskaber tilbyder denne såkaldte ”samlerabat” til deres kunder, men spørgsmålet er, om det i virkeligheden kan betale sig.

Lars Baadsgaard fra Forbrugerrådet Tænk forklarer, at man gennem disse samlerabatter kan opnå en årlig besparelse på 200-2000 kr. Dog viser en test, at det i visse tilfælde bedre kan betale sig at tegne de enkelte forsikringer dér, hvor de er billigst. Han mener, at man hellere skal sprede sine forsikringer ud på flere selskaber, fordi samlerabat ofte ikke giver en besparelse.

Forhandling af priser

En anden måde at spare penge på er ved at forhandle sig til en bedre pris hos sit forsikringsselskab. Det kan man bl.a. gøre ved at bruge en sammenligningsportal som f.eks. Forsikringsportalen, fordi man både får sammenlignet prisen og dækningen hos op til tre forskellige forsikringsselskaber. Derefter kontakter man dem og beder dem om at tilbyde deres forsikringer til en fordelagtig pris baseret på priserne hos de konkurrerende selskaber.

Lars Baadsgaard forklarer, at langt størstedelen af de mennesker, der forsøger at forhandle sig til en bedre pris, ender med at spare penge på deres forsikringer. Ved bare at spørge kan man faktisk opnå en besparelse på helt op til 20% om året.

Alternative metoder

I samspil med de ovennævnte metoder, findes der en række alternativer til dig, der er opsat på at spare endnu flere penge.

Visse forsikringsselskaber lader dig eksempelvis spare penge på din bilforsikring, alt efter hvor godt du kører bil. Man får installeret en bestemt type chip i sin bil, som måler på forskellige parametre – bl.a. hvor stærkt du kører og din afstand til bilisten foran dig. Baseret på din kørsel, bliver du tildelt en score, som så påvirker hvor mange penge du kan spare på din bilforsikring.

En anden måde at spare penge på er ved at registrere dit benzinforbrug. Hos et bestemt forsikringsselskab, kan du via deres app tage et billede at benzinmåleren, når du tanker benzin på bilen og alt efter hvor meget du tanker, kan du spare penge på din forsikring. Det giver dig en besparelse på 50 øre pr./l. Dog er der en maxgrænse på 3000 kr. om året.

Enkelte forsikringsselskaber tilbyder også en såkaldt ”byg-selv”-indboforsikring, hvor man selv kan vælge, hvilke specifikke ejendele man vil have forsikret. Denne type forsikring er dog ofte begrænset til computer, tablet, mobiltelefon og cykel, og man skal derfor gøre op med sig selv, om man har for mange dyre ting, til at det kan betale sig at spare de penge.

Hvis du vil se hele udsendelsen fra onsdag d. 1. november, kan du gøre det direkte på DRs hjemmeside ved at klikke her.

Her på Forsikringsportalen kan du hurtigt, nemt og uforpligtende indhente 3 tilbud på forsikring, fra 3 forskellige forsikringsselskaber. Indtast dine oplysninger allerede i dag, og se hvor meget du kan spare.

go to top