Egen bil eller delebil?

Det er dyrt at være bilejer i Danmark. Derfor har Forsikringsportalen samlet en række gode løsninger til dig, der er mere tiltrukket af delebiler eller at betale pr. kørt km. end at eje sin egen bil.

Egen bil eller delebil?

Som beboer i København eller én af de andre større danske byer, kan det være svært at overbevise sig selv om hvorfor man skal købe sin egen bil. Alt er nærmest i cykelafstand, den offentlige transport fungerer (for det meste) og det er samtidig en ret dyr affære at være bilejer.

Med det in mente, har en række virksomheder gjort det til deres opgave at skabe en ”delekultur” hvor man enten gennem biludlejning hos bestemte firmaer eller privatudlejning, faciliteret af websites og/eller apps, kan leje biler på time- eller dagsbasis.

Det er langt fra en nyhed, men efterhånden som de forskellige muligheder blomstrer op, kan det være svært at overskue hvad der er rigtigt at gøre for én selv og hvad de forskellige services rent faktisk tilbyder.

Derfor har Forsikringsportalen lavet en kort oversigt af nogle af de større virksomheder, så du lettere kan tage en beslutning om hvad der er rigtigt for dig.

DriveNow

DriveNow er en virksomhed, der ejer deres egne biler, som står klar til afhentning rundt omkring i byen. Man tilmelder sig på deres website, betaler 89 kr. i oprettelsesgebyr og derefter er du praktisk talt klar til at køre. De tilbyder oven i købet 30 minutters gratis køretid, første gang du bruger dem. Derefter koster det omtrent 4 kr./min.
Læs mere på deres hjemmeside her.

GreenMobility

GreenMobility benytter sig af lidt samme koncept som DriveNow. Hos dem koster det bare kun 3,50 kr./min. Derudover har man også muligheden for at oprette et abonnement, hvor man for 1.195 kr. om måneden får 45 timers fri kørsel indenfor den zone der er angivet. Det svarer altså til at køre deres biler for kun 0,44 kr./min.
Læs mere på deres hjemmeside her.

GoMore

GoMore har valgt en lidt anden tilgang. Hos dem kan private bilejere stille deres biler til rådighed, så man for et aftalt beløb kan leje deres biler på timebasis, hele dage eller uger. Det er rigtig smart fordi personer uden egen bil, har mulighed for hurtigt at leje en billig bil hvis de skal ud på en længere tur, men det giver samtidig også bilejerne mulighed for at finansiere deres egen bil gennem udlejning.
Læs mere på deres hjemmeside her.

Egen bil

Hvis ingen af de ovennævnte løsninger er noget for dig, er der heldigvis altid muligheden for at man kan købe sin egen bil. Som bilejer er det vigtigt at man tegner den rette forsikring, der passer til ens behov. Det kan Forsikringsportalen heldigvis hjælpe dig med.

Hos os kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på bilforsikring. Indtast blot dine oplysninger og lad op til 3 forskellige forsikringsselskaber konkurrere om at have netop dig som kunde.

go to top