Prioriter dine behov få den bedste forsikringsløsning

En god forsikringsløsning er den som passer til netop dine behov – og som kommer til den rette pris og med den rette dækning. Det bedste værktøj til at opnå dette mål, er ved at prioritere de behov du har.

For nyligt delte en af vores læsere sin historie med os – og den vil vi gerne dele med alle jer. For godt 1 år siden, havde personen havde skiftet sine forsikringer til den absolut billigste løsning. Da uheldet så ramte i form at at personens bil blev påkørt, så blev prisen pludseligt det dobbelte af den tidligere forsikringsløsning. Årsagen var, at dækningen i den nye (og billigere) forsikring var noget mere sparsom – og selvrisikoen var også højere. Dermed røg besparelsen på skiftet af selskab også i samme åndedræt.

Desværre er dette ikke den eneste historie vi er faldet over, og derfor går vi lidt i dybden med balancegangen mellem en god pris og den rigtige dækning – samt hvordan dine prioriteter kan hjælpe dig til at få den rette forsikringsløsning. Hos Forsikringsportalen ønsker vi at hjælpe alle vores brugere med at få den rette forsikringsløsning. Om det så er hos dit nuværende selskab eller et nyt – så er vores vigtigste opgave at sikre, at alle har de værktøjer der skal til for, at sikre sig at løsningen passer i både pris og behov. Dermed vil vi også gerne udfordre jer på spørgsmål om den billigste løsning altid er den bedste!

Mange studier har vist, at når man som forbruger har visse usikkerheder omkring kvaliteten af et produkt, så antager vi ofte at en højere pris indikerer en bedre kvalitet. Dette er dog ikke nødvendigvis den samme historie når vi taler om forsikringer.

Når du modtager tilbud på dine forsikringer, så er det vigtigt at huske på, at du både skal kigge nærmere på prisen – men lige så vigtigt, at du får kigget på det der står med småt; dækningen! Kigger vi som eksempel på bilforsikring, så kan det være, at du blot søger det absolutte minimum i forsikringen – altså det som loven foreskriver at du skal have i din bilforsikring. Hvis du her får tilbud hvor prisen varierer meget, så ville du formentligt være tilbøjelig til at vælge den billigste, ikke sandt? Man kunne i hvert fald spørge til hvorfor du nogensinde skulle vælge den dyreste? Måske har det noget at gøre med tidligere oplevelser?

Nu kan du tænke over dine kørevaner. Kører du mest inde i byen, hvor det kan være svært at parkere tæt på andre biler? Kort sagt; hvad er dine prioriteter på dette område? Her har de stor indflydelse på om du ønsker den billigste pris (måske fordi du sjældent kører i befærdede områder), eller om du ønsker den absolut stærkste og mest omfattende dækning.

Det kan være svært at forholde sig til alle disse inputs. Derfor vil jeg gerne dele min egen erfaring på området. Jeg har kun det i min bilforsikring som loven foreskriver jeg skal have. Ydermere har jeg dækning af skader på mine vinduer i bilen, samt påkørsel af dyr. Årsagen til dette er, at jeg ofte kører på landet og i skovområder, hvor det godt kan ske, at et dådyr eller lignende hopper ud på vejen foran bilen. Derfor er min overordnede prioritet, at få den billigste pris, da de skader jeg ellers kunne være forsikret imod, ikke er noget jeg anser som værende særligt presserende for mig. Omvendt har jeg også nogle i min omgangskreds, som har en fuld dækning og højere pris, fordi de prioriterer risikoen for skader meget højt – eksempelvis hvis de kører i byen, og ejer en forholdsvist dyr bil.

I en af mine forrige blogs skrev jeg omkring opfattelsen af risici – og her er forsikring et godt eksempel på hvordan disse ting hænger sammen. Det kommer i bund og grund i spil, når du overvejer hvilke behov du har og hvor meget vægt du ligger på forskellige risici. Hvis du som udgangspunkt altid har disse tanker med dig, så hjælper det dig til at vælge den rette forsikringsløsning i den sidste ende.

Jeg vil meget gerne høre fra dig hvis du har nogle lignende oplevelser, når du selv har valgt din forsikringsløsning. Hvad er vigtigt når du skal vælge en forsikring – prisen eller dækningen, eller måske en helt 3. ting? Lad os høre fra dig på vores Facebook side, eller skriv til vores kundeservice så vi kan få dine inputs med os videre – og så andre kan lære af dine erfaringer.

Med venlig hilsen,
Slavica Šuman

go to top