Skybrudsvarsel Danmark

DMI udsendte tirsdag morgen et varsel om skybrud. Her på Forsikringsportalen har vi samlet en håndfuld gode råd til hvad du gør, hvis uheldet er ude.

Skybrudsvarsel i Danmark

DMI udsendte tirsdag morgen et nyt skybrudsvarsel, der omfatter størstedelen af landet. De skriver at man fra sent i eftermiddag til tidligt på aftenen kan opleve regn eller byger fra sydvest og at der visse steder over Jylland og Fyn kan opstå torden.

De kraftige regn- og tordenbyger kan give nedbør op til 15 mm regn på 30 minutter, men fordi bygerne ikke bevæger sig så hurtigt, kan det give helt op til 24 mm på 6 timer, hvilket er kriteriet for kraftig regn.

På nuværende tidspunkt menes det at regnen primært vil være koncentreret om den vestlige halvdel af landet, og at det endnu ikke vides om det vil ramme den østlige side.

DMI skriver at hvis man i forbindelse med regnen oplever lyn, skal man passe på hvor man færder sig i naturen. De anbefaler at man er opmærksom og at man generelt holder sig indendørs, medmindre man skal noget vigtigt.

Samtidig skriver DMI at så voldsomme skybrud kan medføre fare for lynbrande, nedbrud af elektriske systemer og oversvømmelser. Så hvis man vil være på den sikre side, skal man gerne forsøge at tage sine forholdsregler inden det bliver for sent.

Hvis uheldet er ude

Skulle uheldet dog skulle være ude, har vi her på Forsikringsportalen samlet en række gode råd til hvad man kan gøre efter et skybrud:

  • Begræns skaden, så vidt det er muligt. Sug gerne vandet væk med enten en vandstøvsuger eller en pumpe.
     
  • Brug gummistøvler når du færdes i vandet. Ved et skybrud blandes det nedfaldne regnvand ofte med fækalie- og/eller bakterieholdigt spildevand fra kloakken. Det kan gøre dig syg, hvis vandet kommer i kontakt med en rift eller et sår på huden.
     
  • Meld dine eventuelle skader til dit forsikringsselskab. Bed gerne om praktiske instrukser, f.eks. om du selv skal kontakte et skadeservicefirma eller relevante håndværkere.
     
  • Tag billeder af alle de skader du finder undervejs. De er meget nyttige når du kontakter dit forsikringsselskab og skal bevise omfanget af skaderne.

Skybrud og forsikring

I forbindelse med skybrud, vil størstedelen af dine skader oftest ske på dit hus og det kan derfor være relevant at tale om både husforsikring og indboforsikring. Hvis du er interesseret i at læse mere om disse eller er i tvivl om hvad de dækker, er du meget velkommen til at besøge siderne ved at klikke på de to links ovenover. Har du ikke en forsikring – så kan du med fordel hente tilbud på forsikring

Hvis du har lyst til at vide mere om skybruddet, kan du læse videre på DMIs hjemmeside her.

go to top