Spar penge på din rejseforsikring – Undgå dobbeltforsikring

Alt for mange danskere har overforsikret sig i forhold til rejser til udlandet – det gælder både rejseforsikring og vejhjælpsforsikring til bilferier.

Undgå dobbeltforsikring

Alt for mange danskere har overforsikret sig i forhold til rejser til udlandet – det gælder både rejseforsikring og vejhjælpsforsikring til bilferier. Det er spild af penge at betale for den samme dækning mere end ét sted, og der kan alligevel ikke nydes nogen økonomiske fordele ved uheld, da man kun kan modtage erstatning fra én forsikringsudbyder.

Har du to rejseforsikringer uden at vide det?

Vær opmærksom på at du både kan være forsikret via dit forsikringsselskab, rejsebureau og kreditkort – Mastercard eller Eurocard. Derudover hører rejseforsikringen automatisk ind under indboforsikringen hos nogle selskaber. Hvis du vil spare penge, er det derfor en god idé, at du tjekker, at du ikke bruger overflødige penge ved at betale for to rejseforsikringer på samme tid. Find flere gode råd om rejser og rejseforsikringer her >>

Bilejere er ofte tredobbelt forsikret på ferien

Hvis du har en kaskoforsikring, er du omfattet SOS Internationals vejhjælpsordning på ferien og behøver derfor ikke en separat vejhjælpsforsikring med dækning i udlandet. Dog er der en tendens til, at flere bilejere også har tegnet en vejhjælpsforsikring hos Dansk Autohjælp, FDM eller Falck. Nogle er yderligere forsikret et tredje sted, nemlig gennem deres bilforhandler, hvis bilen stadig er forholdsvis ny. 

Hvis du ikke har kaskoforsikring, så kan det være en god idé at tegne en separat vejhjælpsforsikring inden, at du tager afsted på ferie. Se forskellige leverandører og gode tilbud her >>

Grønt og rødt kort – hvorfor og hvor?

Hvis du har planlagt at tage bilen på ferie, så skal du huske det røde og grønne kort alt efter, hvor du skal hen.

Grønt kort

Det grønne kort, der er et bevis på at din bil er ansvarsforsikret, skal du medbringe, hvis du rejser uden for Europa (dog med undtagelse af EØS-landende). Dette kort skal du bestille hos dit forsikringsselskab – vær opmærksom på at ventetiden kan være op til 6 arbejdsdage; så bestil det i god tid.

Du skal derfor medbringe det grønne kort, hvis du skal køre i: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Serbien, Tunesien, Tyrkiet samt i Ukraine. Derimod kan du medbringe det grønne kort – og nøjes med at printe det selv – hvis du skal til et EU-land eller til Andorra, Island, Kroatien, Norge og Schweiz.

Rødt kort

Det røde kort er ikke et krav, men er en god hjælp at have ved hånden, da SOS Internationals vilkår for dækning i udlandet står i det. De er din kaskoforsikrings alarmcentral, som har åbent hele døgnet alle årets 365 dage.

Se mere om bilforsikring her

Det røde kort dækker i Europa og derudover i Israel, Marokko, Rusland, Tunesien og Tyrkiet. Du kan hente det røde kort her til udskrift eller som app >>

Spar på dine forsikringer: Lad forsikringsportalen indhente 3 forsikringstilbud til dig

Indhent 3 forsikringstilbud

go to top