Vinterdæk – hvornår skal de på?

Efteråret er for alvor over os og selvom det kan virke tidligt, så er det faktisk en god idé at få styr på vinterdækkene allerede nu.

Efteråret er for alvor over os og selvom det kan virke tidligt, så er det faktisk en god idé at få styr på vinterdækkene allerede nu. Hvis du ligesom mange andre, ikke har helt styr på hvornår man gerne skal skifte til vinterdæk eller hvorfor man overhovedet gør det, så læs med her.

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Der er som sådan ikke nogen fast skæringsdato for hvornår dækkene skal skiftes, men det er en rigtig god idé, så småt at begynde at holde øje med vejrudsigten nu. Hvis det ser ud til at der kommer slud eller snefald, så er det ved at være tid. I Danmark plejer der først at komme sne fra november måned, så det er nok først deromkring, at dækkene bør blive skiftet.

Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk?

Kort fortalt skal man skifte til vinterdæk, fordi de giver et meget bedre vejgreb når vejene bliver isede eller fyldt med sne. Vejgrebet bliver bedre, risikoen for udskridning bliver mindre og bremselængden reduceres markant når du har vinterdæk på bilen. Selvom vi i Danmark faktisk kun har 4-5 dage hvor vi er helt dækket af sne, er temperaturen ofte nede omkring frysepunktet. Dét, samt morgenrim og fugtighed i luften, gør at vejbanen kan blive ekstremt glat.

Hvad er et vinterdæk?

Vinterdæk er generelt blødere og mere fleksible end sommerdæk, når først det bliver koldt. På den måde bliver vejgrebet en hel del bedre, så risikoen for udskridning og for lang bremselængde bliver reduceret betydeligt. Mønsterdybden på vinterdæk er typisk dybere end på sommerdæk. Færdselsstyrelsen og FDM anbefaler en mønsterdybde på 3,0 mm på sommerdæk og 4,0 mm på vinterdæk.

Skulle uheldet dog være ude og er du allerede kommet galt afsted inden du fik skiftet til vinterdæk, kan du finde hjælp her på Forsikringsportalen. Hvis ikke du allerede har den bedste bilforsikring, der kan hjælpe dig i disse tilfælde, så kan vi hjælpe dig. Her kan du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på forsikring til din bil, fra 3 forskellige forsikringsselskaber. I de fleste tilfælde kan du spare penge ved at samle alle dine forsikringer ét sted, så det kan eksempelvis også være relevant for dig at kigge på husforsikringindboforsikring eller noget helt andet.

go to top