Fastelavn nærmer sig – Står dit hus tomt?

Det er tid til udklædning og fest – men glem nu ikke nøglerne til huset! Danmark føles sikker, men du kan aldrig være for forsigtig. Mens du er ude, så lusker tyvene rundt i de tomme hjem. Fastelavn betyder fest og farver, men det kan være fatalt at glemme vigtige ting i farten inden du forlader dit hjem – og måske er det slet ikke så svært, at bryde ind i en bolig?

Har du nogensinde låst dig ude af dit eget hjem? Hvis du har, så er du hermed budt velkommen i klubben. Måden det skete for mig – og måske nogen kan relatere til historien – var grundet mine daglige vaner og rutiner. Nogle ting gør du måske så automatisk, at du slet ikke skænker dem en tanke. Et godt eksempel er det evigt tilbagevendende spørgsmål; ”Fik jeg nu låst døren til huset?”.

Min historie er, at jeg altid parkerer min bil i garagen, og trykker på en knap på væggen for at lukke porten til garagen. Det var ikke anderledes den dag, men jeg glemte dog en enkelt ting – jeg manglende nøglerne til hoveddøren. De lå nemlig i min bil, som nu var parkeret i garagen (smart, ikke?).

Jeg tænkte straks; ”Hvordan kommer jeg nu ind i mig hus?”. ”Skal jeg ringe til en låsesmed, eller knuse et vindue?”. Begge forslag var – i mit eget hoved en mulighed da jeg havde en masse ting jeg skulle nå den dag. De ville dog begge koste mig penge. Jeg søgte derfor hjælp i min telefon og på YouTube.

Man skulle tro, at jeg som komplet uerfaren på dette område, hurtigt ville komme i problemer. Det var bare ikke tilfældet! Jeg søgte og fandt flere videoer med en masse tips til hvordan man dirker en lås op. Kort tid efter stod jeg så i entréen i mit hus. Det fik mig dog til at tænke tanken; ”Hvis jeg kan dirke en lås op – hvor let er det så for en professionel indbrudstyv?”.


I 2016 blev der rapporteret omkring 60.000 indbrud og 150.000 tyverier – inklusiv 32.000 indbrud og tyverier i huse og lejligheder. Måske du tænker over de bedste muligheder for at beskytte dit eget hjem? Til trods for at det siges, at man ikke kan helgardere sig mod indbrud og tyveri, så kan du altid gøre det langt mindre attraktivt for tyvene overhovedet at gøre et forsøg. Rundt omkring på internettet kan du finde masser af tips og tricks. Her får du de bedste af dem!

  • Undgå høje hegn rundt om din bolig, da de faktisk hjælper tyven med at gemme sig.
  • Installer lys-sensorer der tænder automatisk ved bevægelse omkring boligen.
  • Brug tidsstyrede kontakter så lys, TV og/eller radio tænder og slukker automatisk.
  • Efterlad ikke værdifulde ting hvor alle kan se dem.
  • Sæt neutrale ”sikkerhedsklistermærker” på døren (så kender tyven ikke dit system)

Har du selv oplevet en lignende ”udfordring” i din hverdag?
Så del endelig din oplevelse med os på vores Facebook side!

Med venlig hilsen,
Slavica Šuman

Omkring forfatteren: Slavica er UX og UI designer, der læser masser af bøger, og af uransagelige årsager elsker julemusik.

go to top