Billig boligforsikring

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere boligforsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende 
Brugt af over 150.000 danskere

Få 3 gratis tilbud på boligforsikring

Din bolig repræsenterer enormt stor værdi, og derfor skal den naturligvis forsikres, så du kan leve en tilværelse på trygge og behagelige præmisser. Selv om du passer godt på dit hus og ofte vedligeholder det, så har du brug for en god og dækkende forsikring, idet udefrakommende faktorer som vind og vejr har stor indflydelse på din boligs ve og vel.

En boligforsikring er et andet ord for en husforsikring. Altså en forsikring der dækker den ejendom du ejer. Ønsker du en forsikring der dækker dine ting, skal du have fat i en indboforsikring.

Forestil dig, at din bolig blev udsat for brand eller for en kraftig vandskade, imens du er på ferie. Med en god boligforsikring behøver du faktisk ikke at tænke den forfærdelige tanke til ende, og i stedet kan du slappe af og lade din forsikring klare problemerne, hvis der – mod forventning – skulle dukke nogen op.


Vi er e-mærket, så du kan trygt indhente forsikringstilbud hos os.

Gratis tilbud på din boligforsikring

Udfyld én simpel formular og lad 3 forsikringsselskaber tilbyde dig en gratis gennemgang af, din fritidshusforsikring, der passer bedst til dine behov. Vælg det bedste tilbud - eller afslå. 


Hvad dækker en husforsikring?

Den grundlæggende faktor i en boligforsikring (også kaldet husforsikring) er en brandforsikring, der er nødvendig i Danmark, hvis du har lån i din ejendom. De fleste husejere ønsker derudover at forsikre sig mod andre skader på huset gennem en kaskoforsikring, der f.eks. dækker, hvis din bolig bliver udsat for storm- eller vandskader. Stort set alle husejere i Danmark har denne kombinerede husforsikring, der også går under betegnelser som villaforsikring, parcelhusforsikring, husforsikring eller husejerforsikring hos de forskellige forsikringsselskaber. Kært barn har altså mange navne – også i denne sammenhæng - for man kan ikke komme udenom, at en god boligforsikring er yderest essentiel, når man er husejer i Danmark.

Hvad dækker en husforsikring?
I den tidligere nævnte kombinerede husforsikring dækker selve brandforsikringen, der også går under navnet bygningsbrandforsikringen, ved skader, der skyldes brand, direkte lynnedslag, kortslutning, eksplosion og andre lignende faktorer. Denne dækning omfatter hele huset med installationer og øvrigt inventar som f.eks. vaske- og opvaskemaskine samt komfur.

Kaskoforsikring
Foruden den obligatoriske brandforsikring omfatter kaskoforsikringen også andre former for skader som f.eks. storm-, vand- og frostskade, tyveriskader samt skader efter insektangreb og andre pludselig opståede skader. Før en skade i forsikringsmæssig sammenhæng kan defineres som ”pludselig opstået”, skal den være uventet og årsagen til selve skaden skal være pludselig.

Ansvar
Ydermere dækker den kombinerende husforsikring også, hvis folk f.eks. kommer til skade ved at falde på dit isglatte fortov, der burde være ryddet. Hvis dit hjem bliver ubeboeligt som følge af en skade, der er dækket af forsikringen, betaler dit selskab også udgifterne til en flytning, såfremt de er rimelige og nødvendige.

Hvordan bliver skader vurderet?

Når din forsikring skal fastsætte din erstatning, arbejder forsikringsselskabet ud fra fuld- og nyværdiprincippet. Sagt med andre ord betyder det, at det beskadige materiale efter en skade bliver repareret, så bygningen fremstår som før skaden. Du skal være opmærksom på, at hvis en manglende vedligeholdelse er skyld i skaden på dit hus, kan du miste retten til erstatning. Visse former for skader defineres og erstattes efter specielle regler hos nogle forsikringsselskaber. Det gælder f.eks. skader som følge af en kortslutning eller skader på skjulte rør.

Hvordan får du en billig husforsikring?

Når du skal vælge husforsikring, er det en rigtig god idé at undersøge markedet grundigt, før du beslutter dig for, hvilket selskab der skal have dig som kunde. Priserne kan nemlig sagtens variere med op til 30-40% fra selskab til selskab. Hos Forsikringsportalen vil vi gerne hjælpe dig med let, gratis og uforpligtende at indhente 3 forskellige tilbud, så du har noget at sammenligne med. Det eneste du skal gøre er at udfylde en enkelt formular, så har du enden for 2 dage et godt sammenligningsgrundlag. Det er også værd at huske på at jo højere selvrisiko du vælger, desto lavere bliver din præmie.


En boligforsikring dækker ikke

Forsikringsportalen.dk hjælper dig med at få en grundig gennemgang af dine forsikringer.
Indtast dine oplysninger og modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på forsikringer.