Bådsæsonen er startet

Bådsæsonen er startet og det er tid til at sætte din båd i vandet, hvis du ikke allerede har gjort det. Dog er der nogle ting som du skal være opmærksomme omkring din bådforsikring.

Bådsæsonen er startet og det er tid til at sætte din båd i vandet, hvis du ikke allerede har gjort det.Dog er der nogle ting som du skal være opmærksomme omkring din bådforsikring.

Forsikringsportalen har snakket med Christine Vu fra Velos insurance Services Ltd. hvad bådejere typisk skal huske at tjekke igennem inden båden kommer i vandet. Hun siger bl.a. ”Vi snakker tit med danske bådejere som ikke er opmærksomme omkring hele deres bådforsikringspolice. Så der er nogle smuthuller som man skal være tage højde for som vi hjælper dem med.”

Tjek dit sejlads område 

Christine Vu fra Velos fortæller videre ”f.eks.  Dækning af sejlads område – Ofte er bådejere slet ikke klar over at Bornholm ikke er anset for at være en del af det danske farvande – det tilhører det svenske farvande. Dermed er selvrisikoen  højere udenfor det danske farvande og bliver typisk fordobbelt ved grundstødning.” Så hvis du overvejer at sejle til solskinsøen, så kig lige i din bådforsikringspolice hvad den egentlig omfatter. 

Hvad er din båd værd? 

Andre typiske emner som dukker op ved samtaler med kunder, er bådens værdi. Christine Vu fra Velos siger; “Sørg for at båden ikke er underforsikret eller overforsikret – Man kan spørge sig selv: “Hvad er min båd værd, hvis jeg solgte den imorgen? Mange bådejere glemmer at opdatere deres bådforsikring til den korrekte forsikringssum. Hvis den er underforsikret og skaden er ude, kan forsikringsselskabet udbetale et meget mindre beløb.”

Hvad skal man gøre ved indbrud? 

Det er nærmest blevet en selvfølge at folk tror at ens værdigenstande på båden er en del af ens inboforsikring, men det hænger ikke altid sådan sammen.

Christine Vu fra Velos siger her: “Mange bådejere tror at løsøre ombord er en automatisk del af bådforsikringen, men meget af det skal faktisk tilføjes indbosforsikringen som fjernsyn og DVD-afspilleren osv. Derfor er der en folk som bliver overrasket, hvis de får stjålet værdigenstande på deres båd, fordi de tror at de er forsikret af deres bådforsikring. Tjek hvad din bådforsikring egentlig omfatter, fordi det er jo surt at opdage bagefter at man slet ikke var dækket.”   

Når bådsæsonen er overstået  

Det er dejligt at sejle ud i det blå om sommeren, nyde de mange solskinsdage og livet ude på vandet, men når bådsæsonen er ovre, hvordan opbevarer du så din båd? Christine fra Velos forklarer: “Vi oplever ofte en glemsomhed fra danske bådejere omkring “Helårsforsikring”, fordi mange danske bådejere glemmer at tjekke deres klassificering af havneplads samt vilkår og betingelser ved vinteropbevaring. Man kan typisk opbevare ens båd om vinteren ved havnen eller trække den op på land.  Man skal dog huske at læse med småt at de fleste bådforsikringer kan kræve at man har sin båd hevet op på land.” Du kan tjekke med din havneplads, finde en hal eller andre måder at hive båden i land.

Husk at læse hele forsikringspolicen igennem

Der er altid vilkår og betingelser ved alle typer køb, og det er særlig relevant ved bådforsikringer, fordi det handler jo faktisk om hvad den egentlig dækker, hvis uheldet er ude. Alligevel er det ikke alle bådejere som reelt ved hvad der står i selve forsikringspolicen.

Christine Vu fra Velos fortæller: “Vi oplever ofte at folk ikke gider at læse hele deres police grundigt igennem, fordi de syntes at den er for lang og har mange sider at gå igennem. Men vi prøver at fortælle dem, at en tyk police er som regel en rigtig god police, fordi så har bådforsikring en bred dækning indenfor mange relevante områder.” Så find din nuværende forsikringspolice frem og tjek om den er tyk eller tyndt. Hvis den er tynd, så kan det være en indikator på at det er tid til at få gennemgået eller skifte din bådforsikring.

Du kan få gratis tilbud på din bådforsikring her hos Forsikringsportalen.

Forsikringsportalen er en uafhængig forsikringsportal hvor vi arbejder for at Danske forbrugere kan få billigere forsikring og bedre dækninger

go to top