Rejseforsikring er vigtigere end aldrig før

Det kan være godt givet ud at sikre sig selv og sine nærmeste på rejsen, og en god rejseforsikring behøver ikke koste kassen.

Dette skal du huske

Det er vigtigere end aldrig før at se sin rejseforsikring efter i sømmene. Fra 1. august dækker det velkendte gule sygesikringsbevis dig ikke længere i udlandet, hvis du bliver syg eller kommer til skade. Fortvivl dog ej – der er ingen grund til at investere i de dyreste rejseforsikringer. Tests af markedet peger på, at mange af de billige rejseforsikringer også dækker dig godt ind på farten.

Farvel til gratis lægehjælp i EU

Det gule sygesikringsbevis giver ikke længere adgang til gratis lægehjælp, når du opholder dig i Europa. Derfor skal du fra 1. august 2014 medbringe dit blå sygesikringsbevis. Dette dækker dig dog på lige fod med andre borgere i det pågældende land, hvilket betyder, at du i mange tilfælde selv kan komme til at betale dele af behandlingen. Det er kun omkring en fjerdel af EU-landende, der tilbyder gratis lægehjælp og sygehus. Hvis du vil vide mere om hvad, hvor og hvor længe det dækker, læs da mere om det blå sygesikringsbevis her.
 

Spar penge på din rejseforsikring

Efter afskaffelsen af det gule sygesikringsbevis kan det både være sund fornuft at købe en privat rejseforsikring, hvad end du rejser inden for Europas grænser eller uden for. Ifølge Forbrugerrådets blad Tænk Penge er der ingen grund til at købe dyre rejseforsikringer. Her anbefales det, at man undersøger markedet, fordi der kan være mange penge at spare på rejseforsikringer. Tænk Penges undersøgelsen viser, at stort set alle de testede rejseforsikringer dækker de vigtigste forhold, når du rejser, men at prisen kan variere med op til knap 4.000 kr. på den samme rejseforsikring! Læs mere om testen af rejseforsikringer her.

10 gode råd til inden du rejser

Forbrug.dk har lavet en udemærket tjekliste til rejsen. Den hjælper dig til at få styr på de vigtigste forhold, inden du rejser.

  1. Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger på um.dk for at undersøge, om der er fred og ingen fare i det land, du ønsker at rejse til. Tjek også, hvad Udenrigsministeriet skriver om terrorrisiko på um.dk.
  2. Tjek at passet er i orden. Undersøg før hver rejse, hvilke krav der stilles til passet. USA skærper fx løbende kravene til turisters pas.
  3. Tjek at du har visum, hvis det er et krav. Og også om transitvisum er nødvendigt for lande, du skal passere eller mellemlande i.
  4. Tjek at du har de rette vaccinationer, og at de stadig beskytter. Husk vaccinationsattest.
  5. Hvis du skal medbringe medicin, så tjek om du har brug for et pillepas.
  6. Tjek hvad du må medbringe i håndbagagen i flyet, cph.dk.
  7. Tag kopi af alle vigtige papirer, som fx pas, visum, kreditkort, forsikringspapirer og kørekort. Medbring kopierne på rejsen og skan dem evt. også ind i din e-boks, hvis du har en.
  8. Medbring kopi af de aftaler, du har indgået i forbindelse med rejsen, fx billeje og hotel.
  9. Medbring de nødvendige telefonnumre, så du kan få spærret kreditkort og mobiltelefon, hvis det skulle blive nødvendigt.
  10. Giv oplysninger om din rejse og dine forsikringer til familie eller venner. Lad eventuelt forsikringspapirer ligge fremme, når du rejser, i det tilfælde, at du skulle komme galt af sted.
     

Kilde: forbrug.dk

Du kan få flere gode råd og læse mere om rejseforsikring her

go to top