Billig MC kaskoforsikring

Lad Forsikringsportalen hjælpe dig med at finde en billig kasko motorcykelforsikring til dig og spar tusinde af kroner hvert eneste år.

  • Spar tid - Udfyld én formular og få 3 tilbud
  • Spar penge - Få en billigere MC forsikring
  • Gratis og 100% uforpligtende
Vi kunne desværre ikke finde din motorcykel - fortsæt ved at benytte linket Din {{type_text}}: {{car.brand}}, {{car.model}} {{car.name}}
Fortsæt uden nummerplade

Kaskoforsikring til motorcykel

Når du køber en motorcykel i Danmark, og derefter indregistrerer den, er du samtidig forpligtet til at tegne en forsikring – dog ikke en kaskoforsikring.

Den eneste lovpligtige forsikring til motorcykler er således ansvarsforsikringen, der dækker erstatningsansvaret, hvis du f.eks. kører frontalt ind i en person, og pådrager både fører og vedkommendes bil skade. Hvis du bliver indblandet i et sådan uheld, så kan det næsten ikke undgås, at din egen motorcykel også tager skade. Med kun ansvarsforsikringspapirerne skrevet under er din egen motorcykel ikke dækket, så en kaskoforsikring, der dækker lige præcis beskadigelser på din egen motorcykel, vil altså være særdeles fornuftig at tegne i forlængelse af den lovpligtige ansvarsforsikring. I denne artikel kigger vi nærmere på kaskoforsikringen og dens små nuancer.


Forsikringsportalen e-mærke godkendt så du kan trygt benytte os til at sammenligne fritidshusforsikring her

Få en billig og god MC forsikring

Udfyld én simpel formular og lad 3 forsikringsselskaber tilbyde dig en gratis gennemgang af, din MC forsikring, der passer bedst til dine behov. Vælg det bedste tilbud - eller afslå. 


Hvad dækker kaskoforsikringen?

Kaskoforsikringen dækker skader på din egen motorcykel. Som ved alle andre forsikringer er der dog også nogle undtagelser for, hvornår kaskoforsikringen helt præcist dækker. Hvis du f.eks. opfører dig uforsvarligt, uagtsomt eller er påvirket på den ene eller anden måde, så dækker den som hovedregel ikke eventuelle skader. Med kaskoforsikringen til motorcykler følger ydermere en retshjælpsforsikring, der kan være rar at have, hvis du f.eks. skal en tur i retten om noget, der vedrører din motorcykel. Her vil en del af sagsomkostningerne således blive dækket. 

Skal jeg vælge den billigste kaskoforsikring?

Hvor ansvarsforsikringen er stort set identisk fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så kan kaskoforsikringen derimod variere meget i forhold til både pris og dækning. Det er altså her meget essentielt, at du grundigt sammenligner de forskellige vilkår, selskaberne giver dig. Selvrisikoen er især en parameter, der kan variere meget, og i sidste ende kan størrelsen på den afspejle en enorm prisforskel fra tilbud til tilbud. Her er det altså op til dig selv at afgøre, hvor høj din selvrisiko skal være. En høj selvrisiko betyder en lav præmie, imens en lav selvrisiko giver en høj præmie.

Hvis du ønsker dækning i vinterhalvåret til din motorcykel, så skal du endvidere være opmærksom på dette punkt, der nemlig også typisk varierer meget i både pris og dækning. Generelt er det helt essentielt, at du sætter dig ind i de forskellige tilbuds forsikringsbetingelser, så du ikke risikerer at betale overpris for din motorcykel forsikring.

Som nævnt tidligere er det kun ansvarsforsikringen, der er lovpligtig i praksis, når du skal forsikre din motorcykel. Du vil dog gøre klogt i at investere i en kaskoforsikring i forlængelse af ansvarsforsikringen, idet du så også vil være dækket ind mod skader på din egen motorcykel. En kaskoforsikring vil altså, med andre ord, bidrage til, at du kan køre trygt rundt på din motorcykel uden at skulle bekymre dig om, at du risikerer at rende ind i skader, der kan sprænge hele din økonomi. En skade på din motorcykel kan nemlig nemt løbe op i mange tusinde kroner, men med en kaskoforsikring behøver du altså ikke at bekymre dig om tårnhøje reparationsomkostninger.